Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkilerini durdurdu!

Bloomberg’in iki Türk yetkiliye dayandırdığı habere göre Türkiye, İsrail ile tüm ticari ilişkilerini durdurduğunu açıkladı. Bir süre önce İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Edoğan’a yönelik sert açıklamalarda bulunmuştu. Yaşananların ardından Erdoğan, ticari ilişkilerini durdurdu.

Bloomberg'in iki Türk yetkiliye

Bloomberg’in iki Türk yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Türkiye bugünden itibaren İsrail’e ihracatı ve İsrail’den tüm ithalatı durdurdu. Haber sonrası İsrail Dışişleri Bakanı Israel Katz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İsrail ile anlaşmaları bozduğunu söyledi. Katz, İsrail’in yerel üretime ve diğer ülkelerden ithalata odaklanarak ticari alternatifler yaratmak için çalışacağını söyledi.

NE OLMUŞTU?

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırıları ve işgal planına Türkiye sert tepki göstermişti. İsrail’in Gazze’deki soykırımı nedeniyle Türkiye-İsrail hattında ticari ilişkiler de durma noktasına gelmişti.

ERDOĞAN’DAN SERT AÇIKLAMA: O İŞ BİTTİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan, son olarak 24 Nisan’da Ankara’da ağırladığı Almanya Cumhurbaşkanı Frank- Walter Steinmeier ile yaptığı ikili basın toplantısında gelen bir soru üzerine “İsrail ile yoğun ticari ilişkileri artık ayakta tutmuyoruz, o iş bitti” açıklaması yapmıştı. Türkiye geçtiğimiz ay İsrail’e inşaat demirinden yassı çeliğe, mermerden seramiğe kadar 54 ürün grubunun ihracatı kısıtlamıştı. Öte yandan Türkiye İstatistik Kurumu’na (TÜİK) göre iki ülke arasındaki ticaret 2023’te 6,8 milyar dolar değerindeydi ve bunun yüzde 76’sı Türkiye’nin ihracatıydı.