Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Solmuş orkidelerinizi canlandıracak formül! Orkide bakımında dikkat edilmesi gerekenler

Orkide, birçok kişinin en sevdiği çiçekler arasında yer alır. Rengarenk versiyonları ile göze hitap eden bu çiçeğin bakımında ise bazı hatalar yapılabilir. Peki, orkide bakımında nelere dikkat edilmelidir? İşte konuya dair basit ama etkili tüyolar…

Orkide, birçok kişinin en

Yaşam alanlarında çiçek bakmaktan hoşlanan kişiler tarafından en çok tercih edilen çiçeklerden olan orkide, her ortamın havasını değiştirme özelliğine sahiptir. Farklı renklerde olabilen orkideler, kişilerin adeta bir görsel şölene şahitlik etmelerine aracılık ederler.

Orkide, dünya genelinde en sevilen çiçek grupları arasında yer alır. Görünümünün uzun süre boyunca korunabilmesi için iyi bir bakıma ihtiyaç duyan bu çiçek, yanlış uygulamalara maruz kalması halinde anında solabilir. Peki, orkide bakımı nasıl olmalıdır? Orkide bakımından nelere dikkat edilmelidir? İşte konuya dair ayrıntılar…

EN ÖNEMLİ AŞAMA: SULAMA

İç mekanların vazgeçilmez çiçeklerinden olan orkideler için canlı görünüm son derece önemlidir. Hafif solmaya başlayan orkideler için anında harekete geçilmemesi durumunda çiçeğin yeniden canlandırılması son derece zor olabilir. Bu tip bir sorun ile karşılaşmak istemeyenlerin öncelikle sulamaya özen göstermeleri gerekmektedir.

Orkideyi canlı tutmak, sulama yöntemi ile doğrudan ilişkilidir. Orkide düzenli olarak su isteyen bir çiçektir. Ancak burada miktara dikkat edilmesi, çiçeğin ömrü açısından son derece önemlidir. Orkideyi haftada bir veyahut da iki kere sulamak yeterlidir. Toprağın uzun süre nemli kalmaması gerekir. Ayrıca sulama için tercih edilecek olan suyun da oda sıcaklığında olması gerekmektedir.

ORKİDE BAKIMINA DAİR İPUÇLARI

Orkideler için ortam sıcaklığı önemlidir. Sağlıklı bir şekilde büyümesi istenilen orkidelerin gece- gündüz fark etmeksizin uygun sıcaklığın bulunduğu ortamda kalmaları gerekir. Sağlıklı bir orkide için gündüz ile gece arasında en az 10 derecelik sıcaklık farkının bulunduğu ortamlar tercih edilmelidir. Gece serin ortamda kalan orkidelerin tomurcuklanmaları daha kolaydır.

Orkideler için mekan değişikliğinin olumlu sonuçlara sebep olmayacağı düşüncesi vardır. Ancak bu, yanlış bir düşüncedir. Yer değişikliği yapmak, orkideler için bir sorun teşkil etmez. Yaprakları koyu renkte olan orkideler daha güneşli bir mekan istediklerinin sinyallerini vermektelerdir.

Son olarak orkideler saksılarda yetişmeyi, iyi toprağı ve bol güneş ışığını seven çiçeklerdir. Aşırı sulama yapılmayan ve çiçeklenme dönemi geldiğinde özel gübreler tercih edilen orkideler, senelerce canlı görünümlerini koruyabilirler.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Haftalardır beklenen Galatasaray Fenerbahçe maçı
Sıradaki Haber GALATASARAY FENERBAHÇE DERBİ İLK 11 BELLİ OLDU: Galatasaray Fenerbahçe Derbi Saat Kaçta, Hangi Kanalda? GS FB Maçı Şifresiz Mi?