Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Şampiyon Atalanta!

UEFA Avrupa Ligi Finali’nde İtalyan ekibi Atalanta, Alman temsilcisi Bayer Leverkusen’i 3-0 mağlup etti. Atalanta, ilk kez bu kupanın sahibi oldu.

UEFA Avrupa Ligi Finali'nde

Avrupa futbolunun kulüp düzeyindeki iki numaralı organizasyonu UEFA Avrupa Ligi’nde final heyecanı İrlanda’nın başkenti Dublin’deki Dublin Arena’da yaşandı. Atalanta ile Bayer Leverkusen kupayı almak için karşı karşıya geldi. Mücadeleye hızlı başlayan Atalanta, 12. dakikada Ademola Lookman’ın golüyle 1-0 öne geçti. 26. dakikada bir kez daha sahneye çıkan Ademola Lookman farkı 2’ye çıkardı ve ilk yarı İtalyan ekibini 2-0 üstünlüğü ile tamamlandı.

TARİHE GEÇTİ

75. dakikada Gianluca Scamacca pasında Ademola Lookman kendisinin ve takımının üçüncü golünü atarak hem hat-trick yaptı hem de galibiyetin mimarı oldu. Atalanta, Bayer Leverkusen’i 3-0 mağlup ederek tarihinde ilk kez UEA Avrupa Ligi Kupası’nı kaldırdı. Öte yandan Ademola Lookman Avrupa Ligi Finali’nde hat-trick yapan ilk futbolcu olurken, bir Avrupa finalinde 3 gol atan da ilk Afrikalı oyuncu olarak tarihe geçti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gölcük Belediyesi 12. Birimler Arası
Sıradaki Haber Gölcük Belediyesi’nde şampiyon Gençlik!