Pilavın ayarını bir türlü tutturamayanlar dikkat! Lapa pilavı dakikalar içerisinde kurtarabilirsiniz! Tek yapmanız gereken…

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Her ne kadar basit görülse de Türk mutfağının hazırlanması en zor yemeklerinden biri de pilavdır. Gerek su gerek pirinç ayarı gerek ise de demleme süresi bakımından oldukça meşakkatli olan pilav, birçok kişinin korkulu rüyasıdır. Yemeye gelince herkes tarafından afiyet ile tüketilen ancak yapımına gelinince birçok kişinin çekimser davrandığı pilav, sıklık ile lapa kıvamı sebebi ile arama motorlarına konu olur.

Sporcular başta olmak üzere küçük- büyük demeden nerede ise herkes tarafından severek tüketilen pilav, konu yapımına gelince oldukça hassasiyet gerektirir. Dikkat edilmemesi durumunda diri kalabilen fazla su konması ve yeterince demlenmemesi durumunda ise lapa kalabilen pilav, yılların ev hanımlarının dahi korkulu rüyalarından biri olarak öne çıkar. Peki, lapa kalan pilavı kurtarmak mümkün mü? Lapa pilava ne yapılması gerekir? İşte önemli püf noktasına dair ayrıntılar…

LAPA PİLAV NASIL KURTARILIR?

Pilavın ayarını bir türlü tutturamayanlar dikkat! Lapa pilavı dakikalar içerisinde kurtarabilirsiniz! Tek yapmanız gereken… - Resim : 1

Lapa pilavı kurtarmanın bazı yolları vardır. Öncelikle kıvamının lapa olduğuna karar verdiğiniz pilavınızı ocağın en küçük gözüne getirin ve ateşi de en kısığa ayarlayın. Sonrasında ise pilavın üzerine birkaç dilim tost ekmeği veyahut da normal ekmek yerleştirin ve tencerenin kapağını kapatın.

Pilavınızın üzerine yerleştirdiğiniz ekmekler kısa süre içerisinde fazla suyu çekecektir. Böylelikle pilavınız hızlı bir şekilde olması gereken kıvama ulaşacaktır.

LEZZETLİ PİRİNÇ PİLAVI NASIL HAZIRLANIR?

Pirinç pilavının lezzetini artıran bazı tüyolar şu şekilde:

  • Pirinçlerinizi yıkayın. Böylelikle nişasta ve tozlar pirinçlerin üzerinden akıp gidecek ve pirinç taneleri pişme esnasında birbirlerine yapışmayacaklardır.
  • Pirinci bir süre tencerede kavurun. Tereyağında veyahut sıvı yağda hafifçe kavrulan pirinçler, daha lezzetli olacaklardır.
  • Su oranına mutlaka dikkat edin. 1 su bardağı pirince karşılık 2 su bardağı kadar su kullandığınızdan emin olun.
  • Pilavı mutlaka dinlendirin. Mümkünse pilavın üzerini önce bir bez sonrasında kapak ile kapatın. Böylelikle kıvam çok daha iyi olacaktır.
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız