Pastane Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır, Püf Noktası Nedir?

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Un kurabiyesinden bir ısırık alındığında ağızda dağılması, bu kurabiyeyi sevenleri mest eden bir duygudur. Evde yapılan klasik kurabiye tarifleri genellikle pastaneden satın alınan un kurabiyeleri ile aynı tada sahip olmuyor. Ancak bu tarif sayesinde artık sizlerde evlerinizde pastanede satılan un kurabiyelerini yapabileceksiniz.

Akşamları çayın yanında ağzın tatlanmasını sağlayan un kurabiyeleri aynı zamanda gelen misafirlere çay ya da kahvenin yanında ikram edilmek için de tercih edilir. Bunların yanı sıra evde hazır halde bulunan un kurabiyeleri öğünlerin pratik bir şekilde geçiştirilmesini de sağlar. Özellikle yoğun bir gün geçirenler için un kurabiyesi hem tok tutucu hem de lezzetli bir seçenek olacaktır.

Pastane Un Kurabiyesi Nasıl Yapılır, Püf Noktası Nedir? - Resim : 1

PASTANE UN KURABİYESİ YAPMAK İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

Evinizin mutfağında, pastanelerdeki şeflerin hazırladığı ve lezzeti dillere destan un kurabiyesini hazırlamak için ihtiyacınız olan malzemeler şunlardır;

  • 250 gram yumuşak margarin
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 4 yemek kaşığı buğday nişastası
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 3,5 su bardağı un

PASTANE UN KURABİYESİNİN HAZIRLANIŞI

Pastane usulü un kurabiyesi hazırlamak için ilk olarak margarinin ve sıvı yağın uygun bir kaba alınması gerekir. Ardından bu iki yağ krema kıvamına gelene kadar karıştırılmalıdır. İstenilen kıvam elde edildikten sonra üzerine pudra şekeri ilave edilerek yoğrulmaya başlanır. Nişasta ve unu azar azar eklemeye devam ederken bir yandan da yoğurma işlemine devam edilmelidir. Yoğurma işlemine, ele yapışmayan bir hamur elde edilene kadar devam edilmelidir. Hazırlanan hamura istenilen şekiller verildikten sonra yağlı kağıt serili olan tepsiye yerleştirilir. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edilir ve önceden 160 derecede ısıtılmış fırına kurabiyeler verilir. Ortalama olarak on dakikalık pişirme süresinden sonra kurabiyeler beyaz kalacak şekilde pişirme işlemi tamamlanır. Fırından çıkartılan kurabiyeler soğuduktan sonra afiyetle tüketilebilir.

PASTANE UN KURABİYESİNİN PÜF NOKTALARI

Pastane usulü un kurabiyesi hazırlarken dikkat edilmesi gereken bazı unsurlar vardır. Bunlardan ilki un kurabiyelerinin soğumasının beklenmesidir. Aynı zamanda soğuyan un kurabiyelerinin üzerine pudra şekeri serpilerek servis edilirse daha lezzetli bir tat elde edilebilir. Bunların yanı sıra pastane usulü un kurabiyesi tarifinde kullanılacak olan unun elenerek kullanılmasına da dikkat edilmelidir.

PASTANE UN KURABİYESİ BUZLUKTA SAKLANIR MI?

Pastane usulü un kurabiyesi pişirildikten ve soğuması beklendikten sonra uygun kaplara yerleştirilerek buzlukta saklanabilir. Bu sayede aniden gelen misafirlerinize ikram etmek için her zaman elinizin altın un kurabiyesi bulundurabilirsiniz. Buzluktan çıkartılan un kurabiyelerini fırında ısıttıktan sonra servis edebilirsiniz. Pudra şekeri ise yine fırında pişirme işlemi tamamlandıktan sonra kurabiyelerin üzerine eklenmelidir.

PASTANE UN KURABİYESİ KAÇ KALORİ?

Pastanelerdeki lezzete sahip olacağınız bu tarif ile ortalama olarak iki tepsi un kurabiyesi elde edebilirsiniz. Özellikle özel günler için daha fazla un kurabiyesi hazırlamak için malzemeleri sistematik olarak arttırabilirsiniz. İki tepsi pastane usulü un kurabiyesinin hazırlanma süresi ortalama olarak on beş dakika sürerken, un kurabiyelerinin pişme süresi ise on dakikadır.

Evde hazırlayacağınız pastane usulü un kurabiyesinin 100 gramında yaklaşık olarak 428 kalori bulunur. Un kurabiyesinin bir adedi ise ortalama olarak 30 gram olarak baz alınır. 30 gramlık bir adet un kurabiyesi ise 128 kaloridir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız