Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Özgür Özel ezber bozdu: Erdoğan’dan işte bunu istemiş! Muhalefette yıllardır görülmeyen bir yaklaşım…

CHP Genel Başkanı Özgür Özel ezberleri bozuyor. Siyasetteki yumuşama döneminde Özgür Özel, Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan istediklerini anlattı. İşte detaylar…

CHP Genel Başkanı Özgür

CHP Genel Başkanı Özgür Özel önceki gün HaberTürk’ün canlı yayınına katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’la yaptığı görüşmeyle ilgili açıklamalarda bulunan Özgür Özel, özellikle yurt dışı ziyaretleriyle ilgili söyledikleriyle dikkatleri çekti. Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan yurt dışı ziyaretleriyle ilgili talep ettiklerini açıklayan Özel, Erdoğan’ın da kendisine pozitif yaklaştığını söyledi.

DOSYA SUNDUM

CHP Genel Başkanı Özgür Özel şunları söyledi:
“Sayın Cumhurbaşkanı ile yaptığımız görüşmede, yaptığım dış temaslar hakkında bir bilgi verdim. Bir dosya sundum. Filistin için 119 ülkede sol-sosyal demokrat partilerine yazdığım mektup. Bunların 24’ü ülkelerinde iktidar. Yaptığım konuşmalarla ilgili dosya sundum.

BRİFİNG ALMAM LAZIM

Ayrıca dedim, bir devlet geleneğini terk ettik son 20 yılda. Benim yurtdışına gitmeden önce Dışişleri Bakanlığından brifing almam lazım. Benim o ülkeyle dış ilişkilerim nasıl, sorunlarım nasıl, iş birliklerimiz ne noktada, önümüzdeki fırsat ve riskler ne ve benden ne bekleniyor? Çok üzerinde mutabık olmadığımız konular varsa, o zaman düşüncemi söylerim.

YÜZDE 85 DIŞ POLİTİKADA BİRLEŞMEMİZ LAZIM

Ama yüzde 85 Türkiye’nin dış politikasında müştereklerde birleşiyor olmamız lazım. Kıbrıs meselesinde Türkiye’nin tezinde son geldiğimiz nokta nedir? Her şeyi bilemeyiz ki. Bir de eskisi gibi sürekli bilgilendirme de yapılmıyor. Banaysa bakan, yardımcılarımızsa bakan yardımcılarımız brifing versin. Dönüşte de bizim Dışişleri’ne brifing vermemiz lazım. Bunları söyledik, şunu yaptık.

TÜRKİYE İÇİN ÖNEMLİ

Benim Almanya’da SPD’nin üyesi Olaf Sholz Şansölye, Başbakan. Siyaseten Erdoğan’la taban tabana zıt, bizim siyasi akrabamız. Ona benim ilettiğim mesaj ve aldığım cevabın Türkiye’nin dış politikası açısından önemi var.

ERDOĞAN’IN CEVABI

Sayın Cumhurbaşkanına bunları söyledim. Sayın Cumhurbaşkanına kendi söylediklerimi anlatmam çok kolay. Ama onun cevaplarını söylemek nezaketsizliktir. Ama burada pozitif yaklaşıp bir talimat verdiği için bunu söyleyeceğim. Kendisi dedi ki, Milli Savunma, İçişleri, Dışişleri bakanları Sayın Genel Başkan ihtiyaç duyduğunda brifing versinler ve bu temaslar sağlansın.

İNGİLTERE’YE GİTMEDEN ÖNCE…

Sonra biz diğer bakanlarla da genel başkan yardımcılarımızın iletişiminin faydalı olacağını söyledik. Bu konuda da talimat vereceğini söyledi. Bu önemli bir adımdır. Ben örneğin İngiltere’ye gitmeyi düşünüyorum. Ben İngiliz İşçi Partisi’yle en yakın siyasi akrabayım. Ama gitmeden önce Türkiye-İngiltere ilişkilerinde ne yaptık, ne istiyoruz? Ya da Eurofighter konusunda, F-35 konusunda her şeyi bilmemiz, Türkiye’nin ortak ve mutlak menfaatlerini birlikte savunmamız lazım.”