Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

O belediye 13 arsa satacak!

Geze Belediye Başkanlığı tarafından 13 adet arsa ihale yoluyla satılacak.

Geze Belediye Başkanlığı tarafından

Gebze Belediyesi 13 adet arsayı ihale yoluyla satacak. Değeri 1 milyon ile 3 milyon arasında değişen arsalar satılacak için Belediye Encümeni Toplantı Salonu’nda 25 Ocak’ta ve saat 11.00-12.00 arasında ihalesi gerçekleşecek. 

İHALEYE DAİR BİLGİLER

Akse, Mevlana, Çayırova ve Osman Yıldız mahallelerinde yer alan arazilere dair diğer bilgiler şöyle;

15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanı, Hacı Halil Mahallesi, Şehit Numan Dede Caddesi No:5, Gebze/KOCAELİ

  • Toplantı Yeri: Belediye Encümeni Toplantı Salonu
  • İhale Tarihi ve Saati: (Belirtilen gün ve saat)

İhale, 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 45. maddesi kapsamında açık teklif usulüne göre gerçekleştirilecektir. Belediye Encümeni’nin huzurunda yapılacak olan ihalede, ilgilenen tarafların belirtilen tarih ve saatte hazır bulunmaları önemlidir.

Katılımcılar, ihaleye katılmak için gerekli belgeleri tamamlamış olmalı ve ihale şartnamesine uygun tekliflerini sunmalıdır. İhale sonucu, en uygun teklifi veren katılımcı ile yapılan değerlendirme sonucunda belirlenecektir.

Detaylı bilgi ve şartnameye ulaşmak isteyenler, Gebze Belediye Başkanlığı’nın resmi internet sitesinden veya ilgili birimden bilgi alabilirler.

Gerçek Kişilerden Aranacak Belgeler:

a) İkametgâh belgesi, b) Nüfus cüzdanı sureti, c) Geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu, d) İhale dosya bedeli makbuzu, e) Gebze Belediyesinden borcu yoktur veya vadesi geçen borcu yoktur belgesi, f) Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname, g) Ortak girişim durumunda Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi.

II. Tüzel Kişilerden Aranacak Belgeler: a) Tebligat için adres beyanı, b) Ticaret veya Sanayi Odası veya ilgili Meslek Odası belgesi, c) Noter tasdikli şirket yetki belgesi ve imza sirküleri, d) Geçici teminat makbuzu veya teminat mektubu, e) İhale dosya bedeli makbuzu, f) Gebze Belediyesinden borcu yoktur veya vadesi geçen borcu yoktur belgesi, g) Temsil durumunda Noter tasdikli vekaletname ve vekalet edene ait imza beyannamesi, h) Ortak girişim durumunda Noter tasdikli Ortak Girişim Beyannamesi, i) Ticaret sicil gazetesi.

III. İhale Dosyası:

  • İhaleye ait dosya, Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’nden 300,00 TL bedelle temin edilebilir.

IV. Belgelerin Teslimi:

  • İhaleye katılmak isteyenler, ihale gününden bir gün önce saat 16:00’a kadar, istenen belgeleri, geçici teminatının yatırıldığına dair makbuz veya teminat mektubunu Gebze Belediyesi Emlak ve İstimlak Müdürlüğü’ne teslim etmelidirler.

V. Ödeme Koşulları:

  • İhale bedelinin en az %20’si peşin olarak ödenmelidir.
  • Kalan tutar istenildiği takdirde 60 aya kadar vade yapılabilir ve yıllık %9 (aylık %0,75) yasal faiz uygulanır.
  • Defaten yapılan ödemelerde vade farkı alınmaz. Ancak vadesi geçen borçlar tahsil edilir.

VI. İhale Sonuçları ve Ödemeler:

  • İhale neticesi oluşacak bedel üzerinden ihale karar pulu ve damga vergisi (taksitli satışlarda) alınacaktır.
  • Taksitli satışlarda muhammen bedel üzerinden %3 oranında alınan geçici teminat, sözleşme imzalanmadan önce ihale bedelinin %6’sı oranında kati teminata çevrilerek 2886 sayılı kanun hükümlerine göre idareye yatırılacaktır. Bu zorunluluğa uyulmadığı takdirde ihale iptal edilir.

VII. İhale Komisyonu ve İlan: