Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Mustafa Gürsel: Burada art niyet var!

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa Gürsel Gençlerbirliği maçı öncesi soruları yanıtladı. Gürsel maç başlamadan önce saha içine ve kendilerine sarf edilen söylemler için “Burada art niyet var” dedi.

Kocaelispor Teknik Direktörü Mustafa

 

BİZE YAKIŞACAK NETİCELER DEĞİL

Sözlerine Tuzlaspor yenilgisi ile başlayan Gürsel şu şekilde konuştu: 3 haftadır sonuç olarak iyi gitmiyoruz. Bize yakışacak neticeler değil bunlar. O yönden üzgünüz. Baktığımızda adım adım üzerine koyan bir takım var. Bu hafta da kazanmak istiyoruz. Tuzla maçına iyi başladık, iyi bir oyun ortaya koyduk. İlk yarıda golleri de bulabilirdik, olmadı. İkinci yarının başında, 46. dakikada yaptığımız kişisel bir hatadan golü yedik. Bunun dışında pozisyon verdiğimiz maç değildi.

HAKEMLER ÇANAK TUTUYOR

Geneline bakarsak penaltı kararına kadar hep oyunun içindeydik. Beraberliği de yakaladık. 1-1’den sonra da oyunun bize döneceği zamanlar vardı ama bir penaltı kararı verildi. Hakemler de şuna çok çanak tutuyor. Top oynanmadı. VAR’a gitti 7 dakika, ondan sonraki bir pozisyonda 6 dakika, yani sadece iki VAR pozisyonunda 13-14 dakika oyun durdu. Oyun içinde, baskı kuracağımız dakikalarda rakip takımın kalecisinin her pozisyonda kendini bırakması ve buna da hakemlerin çok göz yumması ile oyun istenilen tempoya bir türlü çıkmadı.

İSTEMESEK DE KARŞI KARŞIYA GELİYORUZ

Bunlar oyunun dışında gelişen şeyler ama maalesef ligimizde bunlar var. Bunları da değiştiremiyoruz. Biz ne kadar kendi çalıştığımız takımlarda futbolu çirkinleştirecek şeyler istemesek de karşı karşıya kalıyoruz. Bu işin içinde var ne yazık ki. Öyle bir duruma gelmemiz lazım ki, bunların da üstesinden gelmemiz gerekiyor.

GIORGI TAM FORM TUTTU DERKEN

Maçın genelinde pozisyon vermediğimiz bir maçı kaybettik, bu da bizi üzdü. Bir değişim var. Sonuçla da değişimi taçlandırırız inşallah. Sakatlıklar yaşıyoruz. Fofana’yı kaybettik, boş pozisyonda ayak tarak kemiğini kırdı. Gökhan ve Giorgi sakatlandı. Giorgi istirahat döneminin ardından sert bir sezonun içine girdi. İvme yakalamıştı, bu hafta da devam ediyordu. Tam form tuttu derken sakatlığı bizi üzdü.

İKİ İŞİ DE YAPMAK İSTİYORUZ

Sadece Gençlerbirliği değil her maç zor. Bizim için de rakipler için de hedefsiz maç yok. Yani rakibin kim olduğunun bir önemi yok. Çıkıp sonucu almamız lazım. Bunun için ne gerekiyorsa yapacağız. Rakibi tanıyoruz, tecrübeli oyuncuları var. İki iyi takımın mücadelesi olacak. Altta olan takımlar savunma dozunu artırıyor. Kapalı defansa karşı oyunu daha iyi oynamak lazım. Bunu yapan takım az. Biz hem set hem de geçiş oyununu oynamak istiyoruz.

GÜZEL BİR MAÇ OLACAK

İki oynayan takımın mücadelesinde daha çok alanlar buluyorsun. Bizim takım da alan bu alanı bulduğunda daha etkili olabiliyor. Bu hafta deplasmanda, iyi bir stattayız. Rakip de biz de oynamayı düşünen takımlarız. İnşallah güzel bir maç olacak. Oyuncu olarak da teknik direktör olarak da çok deplasmanda ve sahada maça çıktım. Kocaeli taraftarının karşısına ilk kez çıktım. Taraftarın tamamını aynı kefeye koymuyorum tabii ki. O gün söyledim, bir grup için yaptığımız yorumdu.

BİZ BİR BÜTÜNÜZ

İlk kez taraftarımın karşısına çıkıyorum, daha düdük çalmadan ağza alınmayacak kötü söylemler oluyor ve buna maç boyunca devam ediliyor. Bu art niyetli bir şeydir. Daha maç başlamadan böyle bir şey yapılıyorsa burada iyi niyetten bahsedemeyiz. Bir kulüpte bir teknik adam kendi taraftarının önünde, ilk maçının öncesinde bunlara maruz kalıyorsa bu çok üzücüdür. Bu takımın iyiliğini canı gönülden isteyen çok Kocaelispor taraftarı var. Biz Kocaelispor taraftarı ile bir bütünüz, odaklanacağız ve hedefe beraber gideceğiz.

Davit’in böylesi bir tepki vereceği aklımızda olan bir şey değildi. Tasvip etmiyoruz. Bizim bulunduğumuz yerde bunların olmaması, oyuncu kaybetmememiz lazım. Kazanma azmi çok güzel ancak sakinliğimizi de korumamız lazım. İlerleyen haftalarda da gergin maçlar oynayacağız. Ne kadar sakin kalırsak o kadar iyi. Biz de içimizde gerekenleri konuşuyoruz.