Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

MSB’den 1829 kişiye iş imkanı: Merakla beklenen kura çekimi için tarih verildi!

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından yapılan 1829 sürekli işçi alımı başvuruları tamamlandı. İnşaat ustası, çiftçi, marangoz, sıhhi tesisatçı, terzi, şoför gibi birçok meslek grubunda istihdam imkanı sunan bu alım için gözler kura çekiminin yapılacağı tarihe çevrildi.

Milli Savunma Bakanlığı (MSB)

Milli Savunma Bakanlığı (MSB), geniş çaplı işçi alım sürecinde önemli bir dönemece giriyor. 1829 sürekli işçi alımı için başvurular 24 – 29 Nisan tarihleri arasında tamamlanırken, adaylar şimdi de kura çekimi için gün sayıyor.

İnşaat ustası, çiftçi, marangoz, sıhhi tesisatçı, terzi ve şoför gibi birçok meslek grubundan oluşan bu alım, geniş bir istihdam yelpazesi sunuyor.

KURA ÇEKİMİ VE SINAV SÜRECİ

Kura çekimi, 16 Mayıs 2024 Perşembe günü saat 10:00’da, MSB Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü Eğitim Merkezi’nde (Emniyet Mahallesi Celal Bayar Bulvarı No:77/A Yenimahalle/ANKARA) noter huzurunda gerçekleştirilecek.

Kura sonuçları, sözlü ve uygulamalı sınavlara katılmaya hak kazanan adayların listesini belirleyecek ve bu liste MSB’nin resmi internet sitesinde yayımlanacak. Yayımlanan liste, adaylara yapılan resmi bir tebliğ niteliğinde olacak ve ayrıca bir bildirimde bulunulmayacak.

Sözlü sınavlar, adayların mesleki bilgi ve becerilerini ölçmek üzere 100 puan üzerinden değerlendirilecek ve 70 puanın altında kalan adaylar başarısız sayılacak. Başarı puanı ve sıralaması, bu puanlama sistemine göre belirlenecek. Sınavda 70 ve üzeri puan alan adaylar arasından, ilanda belirtilen açık iş gücü miktarı kadar asil ve aynı sayıda yedek aday seçilecek.

ALIM YAPILACAK MESLEK GRUPLARI

MSB’nin işçi alımı yapacağı meslek grupları arasında elektronik teknisyeni, iş makineleri operatörü, kaynakçı, frezeci, inşaat ustası, ciltçi, matbaa teknisyeni, sıhhi tesisatçı, marangoz, ofset baskı operatörü, kaloriferci, elektrikçi, kaynak teknisyeni, otomotiv boya ustası, motor imalat ve bakım onarım işçisi, terzi, jeneratör tamircisi, şoför – yük taşıma ve fırın işçisi gibi geniş bir yelpaze bulunuyor. Bu alımlar, MSB’nin çeşitli ihtiyaçlarını karşılamak üzere geniş bir mesleki çeşitlilik gösteriyor.

Bu süreç, MSB’nin iş gücüne katkı sağlayacak ve birçok meslek dalında uzmanlaşmış bireylerin kamu hizmetine dahil olmasına olanak tanıyacak.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Zonguldak Bülent Ecevit Üniversitesi’nin 100.
Sıradaki Haber Ertelediği hayaline 20 yıl sonra kavuştu! Birincilikle mezun oldu