Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Menkul kıymet tesisine dair düzenlemeyi iptal!

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), menkul kıymet tesisine dair düzenlemeyi iptal ettiğini açıkladı. Ayrıca, TCMB kredi büyümesini kısıtlayan zorunlu karşılık uygulamalarında da değişikliğe gitti.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), piyasaların daha verimli işlemesini sağlamak amacıyla menkul kıymet tesisi düzenlemesini iptal ettiğini duyurdu. Banka, makroekonomik istikrarı desteklemek ve piyasa işleyişini iyileştirmek için makroihtiyati politikalarını basitleştirme sürecine devam ettiğini açıkladı. Önceki duyurularında belirtildiği üzere, 6 Nisan 2024 tarihli açıklamada bu düzenlemenin kaldırılacağı önceden sinyalize edilmişti. Bugün itibarıyla Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğle bu düzenlemenin resmen sona erdirildiği belirtildi.

DÖRTTEN BİRE DÜŞTÜ

Aynı zamanda, TCMB’nin Nisan ayındaki duyurusunda, menkul kıymet tesisi yükümlülüklerine uygulanan oranların yüzde 4’ten yüzde 1’e düşürüldüğü ve kredi büyüme hızına göre bu uygulamanın sona erdirilmesine karar verildiği ifade edilmişti. Bunun yanı sıra, TCMB kredi büyümesini kısıtlamak amacıyla zorunlu karşılık uygulamalarında da değişikliğe gitti ve az kredi veren bankaların bu yeni düzenlemeden etkilenmeyeceğini belirtti.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ege Profil Ticaret ve Sanayi
Sıradaki Haber Ege Profil Ticaret ve Sanayi A.Ş. Temettü Ödemesi Açıklaması