Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Nerenin İlçesi, Nerede? Tarihçesi

Körfez, doğal güzellikleri ve gelişmiş yapısı ile Kocaeli’nin en önemli ilçelerinden bir tanesi olmuştur. İşte Körfez ilçesine dair çeşitli bilgiler ve ziyaretçilerine yönelik tavsiyeler…

Körfez, doğal güzellikleri ve

Körfez, Kocaeli şehrine bağlı bir ilçedir ve şehrin en önemli ilçeleri arasındadır. Körfez ilçesi, bağlı bulunduğu Kocaeli şehrinin Dilovası, Gebze ve Derince ilçeleri ile komşudur. Buna ek olarak Körfez, İstanbul şehri ile de komşudur ve adından da anlaşılabileceği üzere İzmit Körfezi kıyısında konumlanmıştır. Körfez ilçesi bu özel konumu sayesinde yalnızca Kocaeli’nin değil bölge genelinin en önemli ilçelerinden bir tanesi haline gelmiştir.

Körfez’in Tarihçesi Nasıldır?

Körfez ilçesinin tarihçesi, M.Ö 900-911 yıllarında Yunan topluluklarının yerleşimine dayanmaktadır. Yunan toplulukları bu bölgede ilk kez Truva şehri kurarak bölgeyi önemli bir konum haline getirmişlerdir. Bölge, Roma ve Bizans imparatorlukları gibi büyük medeniyetlere de ev sahipliği yapmıştır. Buna ek olarak Körfez, Selçuklular için de başkent olmuştur ve birçok savaşa ev sahipliği yapmıştır. Körfez, 1971 yılında ilçe olmuştur. Körfez’in köklü tarihçesi bölgede bulunan arkeolojik kalıntılar ve tarihi eserler üzerinden de anlaşılmaktadır.

Körfez’de Gezilecek Yerler Hangileridir?

Körfez ilçesinde gezilebilecek yerler başlıca şunlardır:

  1. Hereke Halı ve İpekli Halı Dokuma Fabrikası

Hereke Halı ve İpek Halı Dokuma Fabrikası, Osmanlı döneminde inşa edilmiş ve aktif bir şekilde hizmet vermiş olan bir fabrikadır. Fabrika günümüzde girilmesi mümkün olmayan yalnızca dışarıdan gözlemlenebilecek bir tarihi alan haline getirilmiştir. Hereke Halı ve İpekli Halı Dokuma Fabrikası, günümüz fabrikalarının aksine küçük bir köşk görünümünde olduğu için ve İzmit Körfezi’nin kıyısında yer almasından dolayı oldukça güzel bir manzaraya sahiptir. Hereke Halı ve İpek Halı Dokuma Fabrikası, eşsiz fotoğraf karelerine ev sahipliği yapmıştır.

  1. Ormanya Doğal Yaşam Parkı

Ormanya Doğal Yaşam Parkı, içerisinde masalsı tasarımda bulunan çeşitli heykel ve süs evler sayesinde oldukça değişik bir atmosfere sahiptir. Bu alan, masalsı atmosferi ile çocukların ilgisini çekmiştir. Buna ek olarak Ormanya Doğal Yaşam Parkı, birçok canlı türüne de ev sahipliği yaptığı için gözlemcilik için de ideal bir alandır.

Körfez’de Hangi Otelde Kalınır?

Körfez ilçesi ziyaretlerinde kalabileceğiniz ilçede ve çevrede bulunan oteller başlıca şunlardır:

  • Cinarpark
  • Kizilkaya Business Otel
  • Saral Otel
  • Körfez Butik Otel
  • The Sign Kocaeli Thermal Spa Hotel
  • Nevastargate Hotel&spa
  • Tryp By Wyndham Izmit
  • New Baltürk Otel Izmit
  • Hotel Wellborn Luxury
  • Emexotel Kocaeli
  • Çenedağ Hotel

Körfez’de Ne Yenir?

Körfez’de yiyebileceğiniz ve bölgede meşhur olan yemekler ve tatlılar başlıca şunlardır:

  • Pişmaniye: Kocaeli denildiği zaman akıllara gelen şeylerden bir tanesi pişmaniyedir. Körfez de Kocaeli’nin ilçesi olduğu için pişmaniyesi ile meşhur bölgeler arasındadır. Körfez ilçesinde gezerken restoranlarda pişmaniye ikram edildiğine ve neredeyse her sokakta sokak satıcılarının pişmaniye sattıklarına şahit olma ihtimaliniz oldukça yüksektir.
  • Cızlama: Körfez de dahil olmak üzere Kocaeli’nin birçok ilçesinde kahvaltıların olmazsa olmazı cızlamadır. Cızlama, krep ile oldukça benzer bir yiyecektir ama krepten farkı maya ile yapılıyor olmasıdır.
  • Ciğceli Kavurma: Kocaeli şehrinin en meşhur yemeklerinin başında ciğceli kavurma gelir. Ciğceli kavurma, bulgur ya da prinç pilavı üzerine kuşbaşı eti ve süt kaymağı dökülmesi ile yapılan bir yemektir. Bu lezzet, Körfez de dahil olmak üzere Kocaeli şehrinin ilçelerine yapacağınız ziyaretlerde mutlaka yemeniz gereken leziz yemekler arasındadır.

Kocaeli Körfez Nüfusu Ne Kadar?

Kocaeli Körfez ilçesinin nüfusu, 2021 yılında 174.632 kişi olarak belirlenmiştir. Körfez, yüzölçümü açısından çok büyük olmadığı için bu nüfus, ilçenin alanına göre kalabalık olduğunu göstermektedir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Meteoroloji Genel Müdürlüğü Kocaelililere güzel
Sıradaki Haber Kocaeli’ye müjde! 1 hafta püfür püfür esecek