Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Körfez Belediyesi ne kadar faiz ödüyor?

Körfez Belediyesi’nin 2023 yılı mali bütçe kesin hesabına CHP Grubu şerh koydu. CHP’liler, belediyenin ödediği faiz miktarını da eleştirdi.

Körfez Belediyesi’nin 2023 yılı

Körfez Belediyesi Plan ve Bütçe Komisyonunun CHP’li meclis üyeleri Erkan Uygun ve Burcu Tekin imzalı muhalefet şerhi raporunda şu ifadelere yer verildi:
“Körfez Belediyesinin 2023 yılı net tahsilatı 762 Milyon 276 bin liradır. 2023 yılı kesin gider hesabı 825 717 bin TL’dir. Bütçe 63 Milyon 440 bin TL açık vermiştir.

ELEŞTİRDİLER

Devreden gelir tahakkuku ile beraber toplam vergi gelirlerinin tahakkuku, tahsilat neticesinde 30 Milyon 626 bin TL TL tutarında açık vermiştir. Bu demek oluyor ki; vergi toplama da bir başarısızlık vardır ya da diğer bir yorumla vatandaşlarımız hayat pahalılığından dolayı yüksek enflasyondan olumsuz etkilenip ödememiştir.

FAİZ GİDERLERİ

Belediyemiz yüksek faiz giderlerine maruz kalmıştır, 14 Milyon 680 bin TL TL faiz ödemiştir. Belediyemizin faiz geliri 1 Milyon 500 bin TL’dir. Bütçede yüksek akaryakıt giderinin olduğu da görülmüştür. 2023 yılında 30 Milyon 500 bin TL akaryakıt ödemesi yapılmıştır.

KİRA TAHSİLAT ORANI

Yine bütçemizde yüksek kira giderlerinin olduğu görülmektedir. 2023 yılında belediyemizin ödediği kira gideri 1 Milyon 608 bin TL’dir. Özel Kalem Müdürlüğü Temsil ve Ağırlama Biriminde 312 bin TL tutarında yüksek bir harcama gideri yapıldığı görülmüştür. Belediyemize ait mülkiyetlerden alınan kira gelirlerinin tahakkuk edilme oranı ise % 69’da kalmıştır.

ŞERH KOYDULAR

Körfez Belediyesi öz kaynaklarınca kendine yetemeyen mali yapıya sahip olmasından kaynaklı, makul ekonomik politikalara ihtiyacı bulunup, maliyet kalemlerini azaltıcı ve gelir kalemlerini ivedi şekilde arttırıcı yatırımlara ihtiyacı bulunmaktadır. Geçmişten gelen mali yükün ve güncel mali tablonuzun yetersizliğinden kaynaklı kalan dönem süreniz boyunca Körfez Belediyesinin kazanımlarını tüketeceğinizi ne yazık ki öngörmekteyiz. Cumhuriyet Halk Partisi grubu olarak 2023 yılı bütçe kesin hesap raporuna şerh koyduğumuzu bildiririz.”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Peş peşe zamlardan damacana su
Sıradaki Haber Damacana fiyatları 100 TL’ye dayandı! 1 bardak su bakın ne kadar?