Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli’nin acil durum toplanma alanları nerede?

Deprem kuşağında yer alan diri fay hatları üzerinde yer alan Kocaeli’de acil durum toplanma alanları nerede?

Deprem kuşağında yer alan

17 Ağustos 1999 tarihinde 7,6 şiddetinde depremle büyük bir felaket yaşayan Kocaeli, o dönemden bugüne yaralarını sarmaya devam ediyor. Ancak deprem uzmanlarının yaptığı uyarılar ile beklenen olası İstanbul Depremi toplumun tüm katmanları ile afetlere hazırlıklı olması gerçeğini gözler önüne seriyor. Olası afetlerde zararı en aza indirme ve afetlere hazırlıklı olma noktasında acil durum toplanma alanları önem arz ediyor. İşte Kocaeli’nin acil durum toplanma alanları…

HAYATİ ÖNEME SAHİP

Yaşanan afetler sonrasında vatandaşların güvenli bir şekilde toplanacağı, gerekli koordinasyonun sağlanması konusunda kritik öneme sahip olan acil durum toplanma alanlarının vatandaşlar tarafından bilinmesi hayati öneme sahip olmaktadır.

AFAD ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARINI NASIL TANIMLIYOR?

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) afet ve acil durumlar sonrasında geçici barınma merkezleri hazır olana kadar geçecek süre içerisinde yaşanacak paniği önlemek ve sağlıklı bilgi alışverişini sağlamak amacıyla halkın tehlikeli bölgeden uzaklaşarak toplanabileceği güvenli alanlar olarak tanımladığı acil durum toplanma alanlarını İnternet sitesinde vatandaşların bilgisine sunuyor.

KOCAELİ’DE 559 ACİL DURUM TOPLANMA ALANI BULUNUYOR

Kocaeli’de toplam 5.432.665 metrekare alanda 559 acil durum toplanma alanı bulunuyor. İl genelinde bulunan acil durum toplanma alanları, Başiskele’de 30, Çayırova’da 59, Darıca’da 40, Derince ‘de 28, Dilovası’nda 29, Gebze’de 68, Gölcük’de 71, İzmit’te 66, Kandıra’da 9, Karamürsel’de 56, Kartepe’de 45 ve Körfez’de 58 adet olmak üzere dağılım gösteriyor. Kişi başına düşen acil durum toplanma alanı ise 2,66 metrekare.

ACİL DURUM TOPLANMA ALANLARI LİSTESİ:

BAŞİSKELE

ÇAYIROVA

DARICA

DERİNCE

DİLOVASI

GEBZE

GÖLCÜK

İZMİT

KANDIRA

KARAMÜRSEL

KARTEPE

KÖRFEZ