Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kocaeli Şehir Hastanesi kantini pahalı mı? İşte fiyatlar

AK Parti eski Milletvekilinin ‘Şehir Hastanelerinde çay 50 TL, Çorba 300 TL’den satılıyor’ açıklaması sonrası Kocaeli Şehir Hastanesi kantin fiyatlarını araştırdık.

AK Parti eski Milletvekilinin

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Sağlık sistemimizin zirvesi” olarak tanımladığı şehir hastaneleri uzun zamandır tartışma konusu olmaya devam ediyor. Modern yapıları ve fiziksel avantajlarıyla fayda sağlayan şehir hastaneleri çoğu zaman, hem yerleşim yerlerinden uzak olmaları hem de hem de randevu sistemindeki aksamalar nedeni ile eleştiriliyordu. Ancak bu sefer eleştiri çok farklı bir alandan geldi.

ÇORBA 300 TL TARTIŞMASI
Eski AK Parti Milletvekili Şamil Tayyar şehir hastaneleri kantinlerinde çayın 50 TL ve çorbanın 300 TL olmasına eleştirerek Ankara’da Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın şehir hastaneleri önünde ücretsiz çorba dağıtmasının Şehir Hastanesi’nden daha fazla siyasi fayda sağladığını söyledi.

KOCAELİ ŞEHİR HASTANESİNDEN DURUM NE?
Tayyar’ın açıklaması Kocaeli şehir hastanesinin kantin fiyatları merak konusu oldu. Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından geçtiğimiz yıl Nisan ayında açılışı yapılan şehir hastanesi bir yılı geride bıraktı. Yaklaşık 380 bin metrekare kapalı alana sahip olan Kocaeli Şehir Hastanesinde 8 kafe, 5 restoran ve 1 market ile 1 yemek üretim tesisi bulunuyor.

FAHİŞ FİYAT YOK
İlk kurulduğu zamanda kantin fiyatları ile tepki çeken Kocaeli Şehir Hastanesinde yönetim kantin fiyat araştırma komisyonu kurarak fahiş fiyatların önüne geçti. Yiyecek içecek otomatlarının da bulunduğu Kocaeli Şehir Hastanesinde çay 15 liradan satışa sunuluyor. İçecek otomatlarında ise 10 TL çay alınabilirken kahve fiyatı ise 15 TL. Ankara Şehir Hastanesinde 300 TL olduğu iddia edilen çorba ise Kocaeli Şehir Hastanesinde 50 TL’den satışa sunuluyor. Kantin ve cafe işletmelere göre fiyat farkının da olduğu şehir hastanesinde su 7 TL’den satışa sunuluyor.

KOCAELİ DEVLET HASTANESİ İLE YAKIN FİYATLAR
Köfte Ekmeğin 120 liradan satıldığı Kocaeli Şehir Hastanesinde karışık tost 80 liradan poğaça ise 20 TL’den satışa sunuluyor. Tek bir işletmesi bulunan Kocaeli Devlet Hastanesinde ise çay 15 TL’den satışa sunulurken Tost 50 TL, Poğaça 15 TL ve tost 60 TL’den satılıyor.

Şehir Hastanesi ana kantini fiyat listesi:
Çorba 50 TL
Köfte Ekmek 120 TL
Köfte Porsiyon 190 TL
Tavuk Burger 95 TL
Kır pidesi 65 TL
Karışık tost 80 TL
Kaşarlı tost 70 TL
Poğaça 20 TL
Açma içli 27 TL
Sade açma 22 TL
İçli simit 30 TL
Simit 16 TL
Gül Böreği 35 TL
Kol böreği 35 TL
Kurabiye 60 TL

Kocaeli Şehir Hastanesi Acil Giriş Restoran Fiyatları

İçecek Otomatı Fiyatları

Kocaeli Devlet Hastanesi Kantin Fiyatları