Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Kalp, eklem, cilt, göz… Tüm hastalık gruplarına iyi geliyor! Krill yağı nedir, faydaları nelerdir?

Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam tarzı haline getirmiş olan kişilerden sık sık duymaya başladığımız krill yağını bu içeriğimizde sizler için ele aldık. Peki, krill yağı tam olarak nedir? Krill yağı nasıl tüketilir? Krill yağının faydaları nelerdir? İşte konuya ilişkin ayrıntılar…

Sağlıklı beslenmeyi bir yaşam

Sağlıklı bir yaşam sürmek isteyen birçok kişi hayatlarının çok çeşitli alanlarında köklü değişikliklere giderler. O değişikliklerin başında ise yeme alışkanlıkları gelir. Başta fast- food gıdaları hayatlarından çıkaran sağlıklı yaşam tutkunları, sonrasında ise vücutlarını olumlu yönde destekleyecek besin gruplarını tüketmeye başlarlar. Bu noktada sağlıklı yağlar tüketmeye de özen gösteren o kişiler, son dönemlerde sık sık krill yağından bahsetmeye başlamışlardır.

Krill yağı, sağlık gündeminde sık sık adından söz ettiren bir yağ çeşididir. ‘Krill’ isimli küçük deniz organizmalarından elde edilen bu yağ, farklı formlarda tüketilebilir. Peki, krill yağı neye iyi gelir? Krill yağı nasıl ve ne kadar tüketilmelidir? İşte krill yağına dair tüm merak edilenler…

KRİLL YAĞI NASIL TÜKETİLİR?

Krill yağı genel olarak kapsül veyahut da sıvı formda bulunur. Takviye olarak alınan bu yağının tüketim yöntemleri şu şekilde sırlanabilir:

  • Genellikle günlük dozajlar halinde gelen krill yağı kapsüllerinin bir öğün ile birlikte alınmaları tavsiye edilir.
  • Sıvı formda bulunan krill yağı, su ile birlikte veyahut da doğrudan tüketilebilir.
  • Krill yağı smoothie, yoğurt ve salata gibi yiyecek ve içecekler ile birlikte tüketilebilir.

Krill yağının hangi dozda tüketileceğine ancak bir hekim karar verebilir. Yaş, cinsiyet ve genel sağlık tablosuna göre değişiklik gösteren krill yağı tüketim dozu için mutlaka bir hekime başvurulması gerekmektedir.

KRİLL YAĞININ FAYDALARI NELERDİR?

Krill yağının sağlık üzerinde çok çeşitli etkileri bulunmaktadır. Yapılan araştırmalar neticesinde krill yağı tüketiminin öne çıkan faydaları şu şekilde kayda geçmiştir:

  • EPA ve DHA gibi Omega- 3 yağ asitleri bakımından zengindir.
  • Omega- 3 yağ asitleri bakımından zengin olduğu için beyin fonksiyonlarını olumlu açıdan destekler. Bu yağ, DHA içeriği sayesinde beyin gelişimi ve işlemi bakımından da son derece önemlidir.
  • Kalp ve damar sağlığını destekleyen EPA ve DHA içeriği sayesinde kardiyovasküler hastalıklara yakalanma olasılığını düşürür. Ayrıca trigliserid seviyelerini düşürür, kan basıncını düzenler ve kalp ritim bozukluğu durumunun önüne geçer.
  • Antiinflamatuar özellikte olduğu için eklem sağlığını korur. Osteoartirt gibi eklem hastalıklarının semptomlarını giderir.
  • Cilt sağlığını destekler. Akne gibi cilt sorunlarını iyileştirir. Cilt bariyerini güçlendirir.
  • Retina sağlığını destekler. Yaşa bağlı olarak gelişen makula dejenerasyonu gibi rahatsızlıkların önüne geçer.