Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit’te pazar ve market fiyatlarını karşılaştırdık: Kafa karıştıran sonuçlar!

Kocaeli İzmit ilçesinde daha ucuz olması beklenen semt pazarında kimi ürünler market fiyatları ile yarışır halde

Kocaeli İzmit ilçesinde daha

Zincir marketlerin manav reyonları ile pazar tezgâhlarındaki fiyat farkı her dönemin tartışma konusu olmuştur. Market reyonlarında satışa sunulan ürünler her daim Pazar tezgahlarında satışa sunulan ürünlerden pahalı olmuştur. Markette kilosu 35 liraya kadar çıkan domates, semt pazarlarında 20-25 lira bandında satışa sunuluyor. Kocaeli’de bazı zincir marketlerde domates 30, biber 30, Elma 17, Soğan 25, salatalık ise 30 liradan satılıyor. Semt pazarında aynı ürünler ise kalitesine göre daha ucuz fiyattan alıcı buluyor.

KİMİSİ PAZARDA KİMİSİ MARKETTE DAHA UCUZ

Ancak bütün ürünlerde bu geçerli değil. Kocaeli İzmit İlçesinde Cumartesi günü kurulan semt pazarında kimi ürünler markette satılan ürünlerden daha ucuz olurken kimi ürünler ise market fiyatları ile yarışır halde. Semt pazarında ortalama 25 liraya satışa sunulan patates aynı mahallede bulunan markette 20 liradan satışa sunulurken, zincir markette ise 15 liradan alıcı buluyor. Yine pazarda ortalama 25 liradan satışa sunulan kuru soğan zincir marketlerde 20 liradan alınabiliyor.

KAFA KARIŞTIRAN FİYATLAR

Demet bazında satılan sebzeler ise yine market fiyatlarına yakın fiyattan satışa sunuluyor. Semt pazarında 30 liradan satılan çeri domates marketlerde 50 liradan alınabiliyor ancak Pazar tezgahlarında kilosu 50 liradan satılmaya başlanan karpuz marketlerde kilosu 40 liraya bulunabiliyor.

Kimi semt pazarlarında yakın market ve mağazalar özellikle pazarların olduğu günler ‘Halk günü’ adı altında ürün fiyatlarında indirime gidiyor. Pazarların olmadığı günler ise tekrarda fiyat yükseltiyor.
Nokta Gazetesi olarak aynı ilçede kurulan semt pazarı, zincir market ve market fiyatlarını sizler için araştırdık.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

AK Parti Derince İlçe Başkanı
Sıradaki Haber Koray Merdan: Sertif Gökçe yanlış yönlendiriliyor, gerekirse ziyaret edeceğim