Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İzmit Belediyesi 2023 bütçesi “Temiz”

İzmit Belediyesi gelir gider kesin hesap bütçesinin görüşüldüğü meclis toplantısında belediyenin gelir gider durumu ortaya çıktı.

İzmit Belediyesi gelir gider

İzmit Belediyesi Mayıs Ayı meclis toplantısı ikinci bileşimi bugün belediye binasında bulunan meclis toplantı salonunda yapıldı. Kesin Hesap Cetvelinin görüşüldüğü meclis toplantısına İzmit Belediyesi ikinci Meclis Başkan vekili Cengiz Özcan başkanlık yaptı. Tek gündem maddesi ile toplanan mecliste kesin hesap cetveli komisyondan oy birliği ile geçerken meclisten oy çokluğu ile geçti.

İBRAHİM ÖĞRETMEN ANILDI

Meclis toplantısında gündem maddeleri görüşülmesi öncesi CHP grubu adına söz alan CHP’li Meclis Üyesi Mehmet Nazım Gençtürk yaptığı konuşmada, “Bugün Türkiye’de çok uzun süredir gerçekleşmeyen bir şey oldu. Tüm eğitim sendikaları öğretmenlerin yaşam güvenliğinin sağlanması için bir günlük grev kararı aldı. Bugün ders zili çalmadı, öğretmenler sınıflara girmedi. İbrahim Okutan öğretmenimizi rahmetle anıyorum. Bugünten tezi yok tüm erk sahipleri eğitim camiasını hedef haline getiren söylemlerden kaçınmaya, çözüm noktasında bir araya gelmeye, taşın altına ellerini koymaya davet ediyoruz” ifadelerini kullandı.

OY ÇOKLUĞU İLE GEÇTİ

İzmit Belediye Başkan Yardımcısı Seyhan Özcan kesin hesap cetvelini meclis ile paylaştı. 2023 yılı gelir kuruluş bütçesinde öngörülen 1 milyar 250 milyon TL olan bütçe 1 milyar 127 milyon 410 bin 84 TL olarak yüzde 90,19 oranında gerçekleşti. 2023 yılında gelir tahsilatının tahakkuka oranı ise yüzde 88,01 olarak gerçekleşti. Kesin gelir hesabı oy çokluğu ile meclisten geçti.

“KERHEN ONAYLANDI”

MHP’li meclis üyesi Okan Karagöz oylama ile ilgili, “Oy çokluğu ile meclisten geçirdik. Bu konuda bazı aklımıza takılan olaylar vardı. Seyhan Hanım çok güzel izahatta bulundu. Kerhen onaylandı” bilgisini verdi.

48 MİLYON MÜDÜRLÜKLERDEN BÜTÇEYE İADE EDİLDİ

Daha sonra 2023 yılı mali bütçe gider hesabı kesin hesabı görüşüldü. 2023 yılı gider bütçesi 1 milyar 250 milyon olarak tahmin edilmişti. 2022 yılı bütçesinde devreden 35 milyon 300 bin TL ile birlikte gider bütçesi 1 milyar 285 milyon 300 bin olarak hesaplanmıştı. 2023 yılı içerisinde 1 milyar 236 milyon 720 bin 953 TL harcama yapılıp kalan 48 milyon 579 bin 046 TL bütçe müdürlüklerden iade edildi. En fazla bütçeye iade yapan müdürlük ise 28 milyon 656 bin lira ile Fen İşleri Müdürlüğü oldu. Fen İşleri Müdürlüğü sonra en fazla iadeyi ise 7 milyon 72 bin lira ile Park ve Bahçeler Müdürlüğü oldu. Gider cetveli de oy çokluğu ile meclisten geçti. Cumhur İttifakı meclis üyeleri çekimser oy kullandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Peş peşe zamlardan damacana su
Sıradaki Haber Damacana fiyatları 100 TL’ye dayandı! 1 bardak su bakın ne kadar?