Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İsviçre haykırıyor, Filistin’e özgürlük!

İsviçre’nin Cenevre kentinde binlerce kişi, bir kez daha İsrail’in yoğun saldırıları altındaki Filistin halkına için yürüyüş düzenledi.

İsviçre'nin Cenevre kentinde binlerce

Cenevre’deki Place de Neuve Meydanı’nda bir araya gelen göstericiler, şehir merkezinde saatlerce yürüyüş yaptı.
İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarına tepki sloganları atan eylemciler, Filistin halkına desteğini yineledi.
Gazze’de acil ve kalıcı ateşkes çağrısında bulunun binlerce gösterici, 7 Ekim 2023’ten bu yana İsrail’in Gazze’de gerçekleştirdiği saldırıları “soykırım” olarak tanımladı.

“FİLİSTİN’E ÖZGÜRLÜK”

Eylemciler, ellerinde “İsrail’e boykot”, “İsrail’in olimpiyatlara katılması yasaklansın” ve “Filistin’e özgürlük” pankartları taşırken, çevredeki bazı binalar ve mekanlardan eylemcilere alkışlarla destek geldi.
İsviçre vatandaşı David, AA muhabirine, Gazze halkına destek için bu gösteriye katılmak zorunda hissettiğini belirterek, Gazze’dekileri ve insan haklarını düşündüğü için burada olduğunu söyledi.

“İNANILMAZ BİR DURUM”

David, “Gazze’de korkunç felaket ve dayanılamaz bir durum yaşanıyor.” dedi.
Gazze’de yaşananları “soykırım” olarak nitelendiren David, İsrail’in hükümetinin Gazze’deki niyetinin tamamen yanlış olduğunu belirtti.
Bir diğer İsviçreli Clare ise Cenevre’deki gösterilere daha önce de katıldığını ve Filistin’deki savaşa karşı olduklarını belirtti.
Clare, “(Gazze’de yaşananlar) Bunun bir soykırım olduğunu düşünüyorum. İnsanlar ölüyor, bir şeyler yapmalıyız. Gazzeliler için bir gelecek hayal edemiyoruz. Her şey yerle bir edildi. Filistinliler nasıl bunları yeniden inşa eder?” dedi.
Yaklaşık 2 saat süren yürüyüş Plainpalais Meydanı’nda son buldu.

 

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. İsrail ,insanlar “Hitler haklıymış.” desinler diye yapmıyorsa hemen çekilmeli.Yoksa Anne Frank’in hatıra defterini ağlayarak okuyan ve benim gibi 78 yaşına kadar unutmayanlara bile ,galiba Almanlar haklıymış dedirtecek.O zamanlar yeni doğmuş olmama rağmen Avrupa’yı gezerken Almanya’yı gezmedim.Sadece Newyorktan Kölne uçtuk.Bremenfen arabamızı alıp Brüksel’e geçip Paris’e giderek Türkiye’ye devam ettik.Benim için soykırım yapmış bir milletti.İnsan olan kendine yapılan bir eziyeti başkalarına yapmaz.Biz de Kafkasyadan böyle gelmişiz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) meydana
Sıradaki Haber Kongo’da bombalı saldırı: Ölü sayısı giderek artıyor!