Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İşte Acurman’ın Düşünce Dünyası

YSK kararı ile CHP Başiskele Belediye Başkan Adaylığına geri dönen Anıl Acurman, projelerini anlattı. İşte Acurman’ın Düşünce Dünyası…

YSK kararı ile CHP

CHP’nin Başiskele Belediye Başkan Adayı olan Anıl Acurman’ın adaylığını ‘istifa ettikten sonra ilçe başkanı olarak belgelerde imzası var’ itirazı düşürmüştü. İlçe Seçim Kurulu tarafından adaylığı düşürülen Acurman bu kararın ardından İl Seçim Kurulu’na itirazda bulunmuştu ancak karar değişmemişti.

YSK KARARI İLE DÖNDÜ

CHP’li Anıl Acurman’ın YSK’ya yaptığı itiraz başvurusu ise kabul edildi. Acurman YSK’nın kararı ile CHP Başiskele Belediye Başkan Adaylığına geri döndü. CHP Başiskele Belediye Başkan Adayı Anıl Acurman bu akşam projelerini kamuoyuna aktardı. Başiskele’de bulunan Wellborn Otel’de gerçekleşen proje lansman toplantısına partililer yoğun ilgi gösterdi.

SALONU CHP’LİLER DOLDURDU

Düzenlenen proje tanıtım toplantısına CHP Milletvekilleri Muhip Kanko, Harun Özgür Yıldızlı, CHP Kocaeli Büyükşehir Adayı Atasoy Bilgin, İl Başkanı Bülent Sarı, İl Kadın Kolları Başkanı Merve Tüysüz, İl Gençlik Kolları Başkanı Salih Zeki Karakadılar, Lastik İş Genel Başkanı Alaaddin Sarı, TBMM eski Başkanvekili ve eski milletvekili Haydar Akar, CHP eski milletvekili Hikmet Erenkaya, CHP İl eski Başkanı Cengiz Sarıbay ve eşi Nurdan Sarıbay, il Eski Başkanı Keramettin Gençtürk, eski Bekirpaşa Belediye Başkanı Fikret Toker, CHP Başiskele meclis üyesi adayları, il ve ilçe yöneticileri ve partililer katıldı.

“ÇOCUK EVLERİ, SAĞLIKLI GELİŞİM MERKEZLERİ”

‘Sevginin iskelesinde çağdaş bir kent zamanı’ sloganı ile seçim beyannamesini açıklayan Anıl Acurman, proje tanıtım toplantısına ‘Acurman’ın Düşünce Dünyası’ ismini verdi. Projelerini anlatan Acurman, “8-12 yaş arası çocuklarımızın gelişimi için Sağlıklı Gelişim Merkezleri kuracağız. Fiziksel sosyal psikolojik gelişim süreçlerinde hep yanlarında olacağız. Doğru sporlara yönlendirerek, psikolojik destekler vereceğiz. Daha küçük yaş grubu çocuklarımız için tüm semtlerimizde çocuk evleri kuracağız.

BAŞİSKELİLERE SAĞLIK SİGORTASI

Bizleri bu yaşa getiren yaşlılarımıza vefa boçluyuz. Onlar için Vefa Evleri kuracağız ve gün boyunca faydalanacakları bir ev olacak. İlimizde Başiskele’de devlet hastanesi yok ama vatandaşlarımızın hepsine sağlık sigortası yapacağız. Şiddete uğrayan kadınlarımız için Güven Evleri kuracağız. Orada kadınlarımıza hayatlarını yeniden kazandıracağız.

“ATIL İŞ MERKEZLERİNİ DEĞERLENDİRECEĞİZ”

Başiskele bir özel okul cenneti. Maalesef çok devlet okulu yok. Vatandaşlarımız bu durumdan şikayetçi. Biz de Başöğretmen Etüt ve Dil Merkezi açacağız. Atatürk Gençlik Merkezi ve çağa ayak uyduran Dijital Merkez kuracağız. Atıl iş merkezlerimiz var. Biz bu merkezlerini ‘Halk Ofisleri’ yapacağız. Komşularımızı ofis derdinden kurtaracağız.

“BAŞİSKELE ÖZGÜR GAZETECİLİĞİN MERKEZİ OLACAK”

Başiskele özgür gazeteciliğin merkezi olacak. Özgür Basın Ofisleri ile hem de Başiskelemizin ismi daha çok duyulacak. Basındaki arkadaşlarımız hiçbir bedel ödemeden bu ofisi kullanabilecek. Başiskele’ye büyük bir değer katacak bu proje.

BARBAROS’A HALK LOKANTASI

Halk Market ve kart sistemi ile alt gelir grubu ailelerimiz için sosyal yardım ağı kuracağız. Halk Lokantası’na maalesef mecburuz. Kentimizin en kalabalık mahallesi Barbaros’a yapacağız bu lokantayı. E-spor merkezleri, kent tiyatrolarında geçerli olacak bir Gençİskele Kart uygulaması yapacağız. Başiskele’nin gençlerine değer katacağız.

SERGİ VE RESTORAN GEMİSİ

Çocuklarımızı su sporları ile tanıştıracağız. Alaaddin Başkan’ın bir fikriydi. Astakoz Sergi ve Restoran Gemisi. Bu bir tur gemisi olsun. En azından vatandaşlarımıza bir deniz havası alsın. Kentlilerimiz hep İzmit’e bakmak zorunda kalmasın, kahvaltısını yaparken Başiskele havasını alsın.

“YEŞİL BAHÇECİK OTELİ’Nİ YENİDEN CANLANDIRACAĞIZ”

Sahilimize Teknepark ve bakım alanları yapacağız. Başiskele’yi denizle yaşatacağız. Dağ ve sahil turizm bölgeleri ilan etmek zorundayız. Doğaya uygun sahalar yaratacağız. Kalıcı turizm havzaları yapacağız. İlimizin en eski otellerinden olan Yeşil Bahçecik Oteli’ni yeniden kazandıracağım. Daha önceden AK Partililer Bahçecik’ten turizmi kesmişler. Biz yeniden canlandıracağız.

“İŞTE MİLLİYETÇİLİK BUDUR”

Vatandaşlarımız bizim tarihimizle karşı karşıya gelsinler istiyoruz. Servetiye Cephesi Turizm ve Merkezi. Bu ismi canlandırmak istiyoruz. Vatandaşlarımız gelsin burada vakit geçirsin. İşte milliyetçilik budur arkadaşlar. Sporcusuna kıymet veren bir kent olarak Menekşe Spor Yaylası. İstanbul’un yanı başında güzel bir spor tesisi yaratacağız.

YENİKÖY’E FESTİVAL ALANI

Başiskele’yi yeşilden maviye festival kenti yapacağız. İnsanlara bir yaşam tarzı vermek için Yeniköy’deki mera alanında denize nazır çok güzel bir yer var. Burayı Marmara’nın en değerli festival alanı yapacağız. Bırakın Zeytinlik Festivali’nin rakibi olsun. Kesintisiz yeşil ulaşım yolları yapacağız. Trafiğe kalmadan deniz kenarından 20 dakikada İzmit’e gidebiliriz. Vatandaşlarımıza bu proje için elektrikli bisiklet dağıtmak istiyoruz.

KAPALI İŞÇİ DURAKLARI

Yol çıkış saati uygulaması ile yarım saat bile okul giriş çıkış saatlerini kaydırabilirsek çok güzel olur. Trafik için çok yararlı olur. Bunu okul müdürleri ile görüştüm. Ve ilçemizde özel okul çok olduğundan dolayı bunun mümkün olduğunu söylediler. Biz hizmetin yürüyerek sağlanabileceği bir kent yaratmak istiyoruz. İşçilerimiz sabahın erken saatlerinde duraklarda servis bekliyor. Onlar için kapalı işçi durakları yapacağız.

“EN HASSAS NOKTAM”

Kenti canlandırmak için kültürü yeniden canlandırmamız lazım. Barbaros Kent Tiyatrosu ile gençlerimizin sanata yönlendirilmesini istiyoruz. 5 tane pırıl pırıl semtimiz var. Semt sahneleri açacağız. Vatandaşlarımız sanayiden dolayı her ay imza topluyorlar. Çünkü cam açamıyorlar. Bu çevre sorunu benim en hassas noktam. Bu çevre sorununu çözmek ve kentimizi yeşil bir kent yapmak bizim boynumuzun borcu.

“RANT İÇİN BETONLAŞMAYA SESSİZ KALDILAR”

Başiskele 10 senede çok feci betonlaştı. Başiskele diğer ilçelerden farklı. Bir kısmı Kartepe’den bir kısmı bizim ilçemizden geçiyor. Bu betonlaşmaya dur demediler. Rant için buna sessiz kaldılar. Hala belediyemiz deprem gerçeğine rağmen imarlaşmaya devam ediyor. Ben belediye başkanı olunca böyle bir rant sistemi olmayacak.

PATİLİ DOSTLARIMIZ İÇİN…

Sokak hayvanlarımızı toplayıp kısırlaştıracağız ve sahiplendireceğiz. Geniş bir alanda hayvanlarımıza yaşam alanı kurmak istiyoruz. Buraya vatandaşlarımız da gelecek ve göz göze gelecekler. Sahiplenme ortamı yaratıp bu çözümü çözeceğiz. Bu sayede patili dostlarımızın sayıları kısa sürede azalacak.

KENTİN MERKEZİ SEYMEN OLACAK

Bu kentin merkezi yok ve hiç olmadı. Merkezsiz bir semt olmaz. Bir kenti orada yaşatan ulaşım akslarını orada buluşturan bir yer olmalı. İnsanlar burada kültür ve sanatla buluşur. İşte buna yaşayan bir merkez derler. Bizim merkezimiz Seymen’de olacak. Orada millet bahçesi var. Millet Bahçesi ve sahilin ortasını kent merkezi yapacağız. Hava ve mekan şartlarına uygun kapalı Pazar alanları yapacağız.

“BU KENTE ATATÜRK’ÜN ADINI ÖĞRETECEĞİZ”

Bu kentte Atatürk’ün adını öğreneceğiz. Topraktan kazanan bir kent olmak için Atatürk Kent Çiftliği kuracağız. İlçemizin altın değerindeki Kullar’ını kaybettik. Yeniköy’de hala seracılık devam ediyor. Bahçecik, Yeniköy ve Kocaeli’ne değer katacak. Seracıları içerisinde bulunduran bir kooperatif olacak. Burayı ziyarete çocuklarımız gelecek ve doğal yaşam ile tanışacak. Jeotermal Seracılık ile Çiftçi Kart ile akaryakıt desteği vereceğiz.

“BAŞİSKELE’Yİ GÜLÜMSETECEĞİM”

Ben ilçe başkanı olduğum sürece ilçe örgütümüzü gülümsettim. Başiskele’nin belediye başkanı olacağım ve tüm Başiskeleleri gülümseteceğim. Vatandaşlarımıza söz veriyorum. Kentimizi sevginin iskelesi yapacağım” dedi.

“Anıl’ın ailesi üzülecek ama…”

Acurman; “Bu kenti AK Parti’den almak için adayım”

YORUMLAR

5 adet yorum var

  1. Akp karadenizli aday laz hemşerum bizim aday karadeniLu da demaya başladı
    Hasan bostan yangel yat osman da öfkeli muhacirlerın kokünü kaziyacağuz diyimiş
    İş çığrından çıkayi haçan tayyip kapu kapu tolaşsa gene alamazsinuz seçumi.
    Para tağutma başlamişsunuz bizede gelecekmisunuz yuvacikliyuz diye sağa oy vermecez deyu bize yokmi m

  2. Akp tutuşmuş başiskelede kavgalar birbirlerine giriyorlar moraller bozuk Hüseyin ayaz fark atmaya başladı yasin diplerde
    Dün akp anketi geldi çoğu belediye personeli ve aileleri akp cevabına rağmen rezillik dizboyu
    Önceki seçimde akp ye oy verenleri arıyarak yapılan anket 25 kere inmiş durumda personel ve ailelerini çıkarsan 15 kalır
    Karaosmanoğlu şevki hoca fikri işık ve bunun gibi zatı muhteremler siz akp den üstün değilsiniz ahtapot gini kendi çıkarlarınızı düşünürseniz Osmanlı tokadını sandıkta yersiniz

  3. Hüseyi ayaz geliyor
    Anılın yerinde olsam bağımsız adayı desteklerim önce yapılanlar ve aday gösterilmen akp nin tezgahı

  4. Akp nin adayı olduğu belli millet oy vermesin diye seymeni merkez yapacağım açıklamasıdır bu seymen halkı memnun ama diğer yerler buna kızıp chp ye oy vermesin
    Arkadaş tek partili sistemi destekliyor akp için çalışıyoruz deyin tam olsun

  5. Syn bşk 8 mart cuma günü kullar merkez de idiniz. Merkez çay evinin dışında herkes ile tanıştınız. Çay evinin içine neden girmediniz. Dikkatimizi çekti. Problem mi oldu. Sorun yok da merak eden vatandaşlar vardı.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Büyük Birlik Partisi, yerel seçimlerde
Sıradaki Haber O partide deprem: 5 il başkanı görevden alındı