Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İran İsrail’e karşılık verecek mi? Açıklama geldi

İsrail’in İran’a misilleme saldırısının ardından İranlı yetkililerden açıklama geldi.

İsrail'in İran'a misilleme saldırısının

İsrail, İran’ın “Gerçek Vaat” operasyonuna yaptığı misillemeyle ilgili İranlı bir yetkiliden açıklama geldi. Yetkili, “İsrail saldırısına yönelik acil bir misilleme planımız yok.” diyerek herhangi bir saldırı yapmayacaklarını duyurdu.

AÇIKLAMA GELDİ

İran Devlet Televizyonu hava savunma sistemlerinin devreye girdiğini ve İsfahan’ı hedef alan 3 drone’un havada imha edildiğini açıkladı. İran’da tüm uçuşlar askıya alınırken, yetkililer füze saldırısı olmadığını belirtip, “İsfahan’daki patlamalar hava savunma sistemimizden kaynaklı” ifadelerini kullandı.

TÜM UÇUŞLAR ASKIYA ALINDI

İran devlet televizyonunun haberinde, “Haber kaynakları, İsfahan eyaletinde nispeten şiddetli patlama sesi duyulduğunu bildiriyor. Bu sesin kaynağının ne olduğu henüz açıklanmadı.” ifadeleriyle saldırıyı duyururken İsfahan şehrinde bulunan nükleer tesislerin etkilenmediği veya nükleer sahaların hedef alınmadığı belirtildi ve ülkede tüm uçuşlar askıya alındı.

ABD medyası da ismini vermediği ABD’li yetkililere dayandırdığı haberlerle İsrail, İran’ın içinde bazı noktaları füzelerle vurduğunu duyurdu. Saldırıda sadece İran’ın değil aynı zamanda Suriye ve Irak’taki bazı noktaların da hedef alındığı belirtildi.

NE YAŞANDI?

İsrail, İran’ın Şam’daki konsolosluk binasına 1 Nisan’da hava saldırısı düzenlemişti. Saldırıda, İran Devrim Muhafızları Ordusu’ndan 2’si general rütbesinde toplam 7 İranlı yetkili ölmüştü. İran, İsrail’in konsolosluk saldırısının ülkesinin topraklarına saldırı anlamına geldiğini ve misillemede bulunacaklarını duyurmuştu. İsrail ise İran’ın saldırısına karşılık vereceğini bildirmişti.

İran 13 Nisan’da İsrail’e yüzlerce kamikaze insansız hava aracı, balistik ve seyir füzesiyle saldırı başlatmıştı. İran bazı hedeflerin vurulduğunu, İsrail ise saldırıların çoğunun hava savunma sistemlerince önlendiğini ancak güneydeki bir askeri üsse füze isabet ettiğini açıklamıştı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kongo Demokratik Cumhuriyeti'nde (KDC) meydana
Sıradaki Haber Kongo’da bombalı saldırı: Ölü sayısı giderek artıyor!