Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

İhtiyaç sahibi aileler için fatura yardımları artırıldı! 3500 TL tek tık ile hesaplarınızda… Fatura desteği başvuru şartları neler?

İhtiyaç sahibi aileler için devlet desteklerine 2024 yılında da devam ediliyor. Düzenli olarak bu desteklerden yararlanmak isteyenlerin başvurularını yapmaları yeterli oluyor. İşte 3.500 TL fatura yardımında merak edilenler…

İhtiyaç sahibi aileler için

İhtiyaç sahibi aileler için 2204 yılında da devlet destekleri ödenmeye devam ediyor. Bu kapsamda birçok ödeme miktarı da asgari ücrete gelen zam sonrasında artırıldı. Artan ödeme miktarları ile vatandaşların çok daha rahat şekilde faturalarını ödemeleri desteklenecek.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahibi aileler için doğal gaz desteği ve elektrik tüketim desteği biri birçok farklı destek ödemesi yapılıyor. Sosyal yardımlardan yararlanan aileler aynı zamanda destekleri alarak faturalarını da kolayca ödeyebiliyorlar.

2024 DOĞAL GAZ DESTEK MİKTARI NE KADAR?

2024 yılı için belirlenen yeni asgari ücret başta olmak üzere birçok farklı kalemde zam uygulandı. Bu kapsamda devlet desteklerinin de birçoğu artırıldı. Başvuru şartlarını düzenli olarak karşılayan düşük gelirli haneler için ödemeler yapılmaya devam ediyor.

Yeni düzenleme ile ihtiyaç sahibi aileler için yapılan doğal gaz desteği kapsamında ödeme miktarları 1.500 TL’den 3.500 TL’ye çıkarıldı. Kış ayları için verilen doğal gaz desteği ile vatandaşların fatura ödemelerini daha rahat yapmaları sağlanacak. Ayrıca elektrik tüketim desteği gibi yarımlar da bu kapsamda devam ediyor. İhtiyaç sahiplerinin bu desteklerden kapsamlı şekilde yararlanmaları mümkündür.

BAŞVURULAR NASIL YAPILACAK?

Söz konusu desteklerden sadece ihtiyaç sahibi aileler yararlanabiliyor. Bu nedenle aranan temel şartlar arasında kişilerin ihtiyaç sahibi olmalarıdır. Bu şartın yanı sıra e – Devlet üzerinden ‘’Sosyal Yardım Başvuru Hizmeti’’ kapsamında başvurularını yaparak daha sonra PTT şubelerinden fatura ödeme desteklerini alabilirler.

Söz konusu devlet desteklerinden yararlanmak için başvuru yapan kişilerin belirli şartları sağlamaları gerekiyor. Gelir durumu ise en temel şartlardan biridir. Vatandaşların gelir durumlarının belirli bir seviyenin altında olması gerekiyor. Genel çerçevede ise bu şart asgari ücretin üçte biri olacak şekilde gelir durumunun olması yönünde olduğu belirtiliyor.