Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Google Play En İyi 8 Şehir Kurma Oyunu!

Bağımlılık yapan şehir kurma oyunları hayal gücünün gelişmesi için oldukça faydalıdır. Çocuklar kadar yetişkinlerinde ilgisini çeken bu oyunların en iyilerini sizler için bir araya getirdik.

Bağımlılık yapan şehir kurma

Şehir kurma oyunu denildiğinde akla gelen ilk yapım elbette SimCity Buildlt oluyor. Ancak bu efsane oyunun oldukça iyi alternatiflerinin olduğunu da belirtmek gerekir. İşte Google Play’in en iyi şehir kurma oyunları!

LITTLE BIG CITY 2

Little Big City 2, Gameloft tarafından geliştirilmiştir. Oyunda tropik bir adayı sıfırdan alarak büyük ve teknolojik bir metropole dönüştürmek için çalışmalara başlanması gerekiyor. Oldukça keyifli bir serüvenin içerisine gireceğiniz bu oyunda birazcık da rol yapmak ögeleri dahil oluyor. Oyunda size verilen adaya havaalanı, sanayi bölgesi, kültür sanat merkezleri ve aklınıza gelebilecek daha birçok yapı inşa edebiliyorsunuz.

ROMAN EMPIRE

Roman Empire’da hem sıfırdan bir şehir inşa edip hem de şehrin koruması için savaşılması gerekiyor. Rise of the Roman Empire ilse yarattığınız şehirdeki insanların mutlu olmasını sağlayabilir aynı zamanda mantıksal bir savaş sistemi de oluşturabilirsiniz. Oyunda bir yandan şehrinizi kurup tarihi yapılar ile bu şehri geliştirmeye çalışacak, öte yandan da iyi bir donanma sahibi olup başka toprakları ele geçirmeye çalışacaksınız.

PARADISE CITY: BUILDING SIM GAME

Paradise City, bu işin ehli olarak kabul görülen Sparkling Society tarafından geliştirilmiştir. Oyuna boş bir ada üzerinde başlanıyor. Bu anda önce köye sonra kasabaya son olarak da megapole çevriliyor. Hem çevrimiçi hem de çevrimdışı oynama özelliğine sahip olan Paradise City ile hayalinizdeki şehri kolayca yaratabilirsiniz.

THE SIMPSONS: TAPPED OUT

Dünya çapında geniş bir hayran kitlesine sahip olan The Simpsons, herkesin bildiği gibi Springfield şehrinde geçiyor. Yıllardır süregelen bu yapımda Homer ile bir takım olarak Springfield şehrini yeniden inşa edebilme imkanı sunan bu oyun hem yetişkinler hem de çocuklar tarafından tercih ediliyor. Yıllardır izlediğiniz yapımdaki Springfield şehrini kendi hayalinizdeki gibi kurabilir ve bunu yaparken Homer ile aynı takımda yer alabilirsiniz.

MEGAPOLIS: BIG TOWN TYCOON SIM

Koskoca bir şehir inşa etmek için her şeye sıfırdan başlayın. Yer altı kaynaklarınızı keşfedin, tren ağlarınızı kurun ve yer altı kaynaklarınızı satarak para kazanın. Bir şehirde olması gereken her şeyi kendi zevkinize göre yapabileceğiniz bu oyunda, çevreyollarından madenlere, havaalanlarından tren yollarına kadar her şey sizin elinizde. Aynı zamanda faklı ülkelerin simgelerini de kendi şehrinizde bir araya getirebilir, Eyfel Kulesi ile Özgürlük Anıtı’nı yan yana konumlandırabilirsiniz.

GLOBAL CITY

Klasik şehir kurma oyunlarından biraz farklı olan Global City’de üretim yapmak ve yer altı kaynaklarını bularak onların işlenmesi de gerekiyor. Tarlaların ekilip sürülmesi, fosil yakıtların çıkartılması ve bunların satılarak para kazanılması ile bir yandan da şehrin kurulmasını sağlamanız gerekiyor. Şehrin yeteri kadar geliştirilmesi ile aynı zamanda uzaya çıkma imkanınız da bu oyunda bulunuyor.

THEOTOWN

SimCity tarzını yansıtan TheoTown, sade ve oldukça şık görsellere sahiptir. Basit bir şekilde ilerlenmesine imkan sunan bu oyun, tam olarak kafa dağıtmak isteyenlere yönelik tasarlanmıştır. TheoTown ile hem keyifli vakit geçirebilir hem de günün yorgunluğunu üzerinizden atabilirsiniz.

CITY ISLAND 5

Serisinin son oyunu olan City Island 5 aynı zamanda serinin en çok beğenilen oyunu olma özelliğine de sahiptir. Oyunun temelinde yine boş bir adanın önce köye, ardında kasabaya ve son olarak gelişmiş bir şehre doğru geliştirilmesi yer alıyor. Bu oyunda şehir kurmanın yanı sıra haftalık olarak güncellenen temalı etkinliklere de katılım sağlanabiliyor.