Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Gazzeli çocuktan ders niteliğinde Türkçe mesaj! Bu videoyu izlemelisiniz

Geçen yıl Türkiye’nin Konya ilinde eğitim gören Gazzeli bir kız ülkesine döndüğünü sosyal medyadan duyurarak “işgal altındayız ama vatanımızı satmadık” diyerek Türkçe mesaj gönderdi.

Geçen yıl Türkiye'nin Konya

7 Ekim’den bu yana işgal altında olan Gazze, İsrail tarafından bombalanmaya devam ediyor. Her gün binlerce çocuk öldürülen bölgede insan hakları ihlal ediliyor. Birçok siyasetçi, ünlü ve vatandaşlar tarafından İsrail’in vahşi saldırıları protesto ediliyor. Sosyal medyada ise Türkiye’den ülkesine geri dönen Gazzeli bir kız çocuğunun sözleri gündem oldu.

“ZULMÜN ALTINDA YAŞIYORUZ”

Gazze’den Türkçe mesaj yollayan genç kız şu ifadeleri kullandı: “Merhaba arkadaşlar, umarım iyisinizdir. Ama biz Gazze’de hiç iyi değiliz. 7 ay boyunca dünyanın gözü önünde öldürüyoruz. Ben Taslim, Filistinli bir çocuk. Geçen yıl Türkiye’nin Konya şehrindeki okullarda okuyordum. Ancak annem ve babamın eğitimini tamamladıktan sonra ailemle birlikte Gazze’ye geri döndük. Ama geçen 7 Ekim’inden bu yana burada her türlü zulümün altında yaşıyoruz. Pek çok akrabamız ve sevdiğimiz insanları kaybettik ve her gün kaybetmeye devam ediyoruz. Ama bazı cahil insanların söyledikleri gibi değiliz.

“VATANIMIZI SATMAYACAĞIZ”

Vatanımızı satmadık ve satmayacağız. 7 ay süren savaşın ardından hala Gazze’deyiz ve kaçıp terk etmedik. Gazze’nin diz çökmesini bekleyen herkes hayal kırıklığına uğradı ve kaybetti. Çünkü Gazze Allah’tan başkasının önünde diz çökmez. Sizden ricamız elinizden geleni her şeyi yapmaya çalışın. Bizim için dua edin. Yaşadığımız durumları tanıdığımız insanlara anlatın” şeklinde konuştu.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi'nin konvoyunda
Sıradaki Haber Komşu ülkelerden İran’a destek mesajı