Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Fritolay’da kritik tarih 9 Mayıs: Maaşlar ne kadar olacak?

370 işçinin bulunduğu ve Tek Gıda İş Sendikasının örgütlü olduğu Fritolay fabrikasında, 6 ay arayla seyyanen zam ve kıdem tazminatı görüşmeleri gerçekleştirmişti. Sendika ve işveren arasında yaşanan anlaşmazlıkların ardından yeniden masaya oturulması için tarih belirlendi.

370 işçinin bulunduğu ve

Kartepe’de faaliyet gösteren 370 işçinin bulunduğu ve Tek Gıda İş Sendikasının örgütlü olduğu Fritolay fabrikasında, ilk 6 ay seyyanen 50 bin lira ve 1000 lira kıdem zammı istenmişti. Şubatta başlayan görüşmelerin üzerine ikinci altı ay için 6 aylık enflasyon + yüzde 20 zam talep eden sendika, mevcutta 17 bin 33 lira olan sosyal paketin 130 bin liraya yükseltilmesini talep etti. Hazırlanan sözleşme taslağında ise, işçilere verilen erzak yardımının Kurban Bayramında net 15 bin, Ramazan Bayramında ise net 10 bin lira olması talep edildi.

TEKLİF KABUL EDİLMEDİ

Sendika ile işveren arasında devam eden sözleşme görüşmelerinde sendikanın teklifinin ardından, Tek Gıda-İş Sendikasının seyyanen 50 bin liralık teklifine karşın işveren ise en son zam teklifini yüzde 56’ya çıkardı. İşverenin teklifini yetersiz bulan sendika, teklifi kabul etmedi.

YENİDEN MASAYA OTURULACAK

Uzun süren görüşmelere 1 ay ara verilmesinin ardından yeniden masaya oturma kararı alındı. Yüzlerce işçinin merakla beklediği görüşme 9 Mayıs’ta yapılacak.