Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Ford Otosan işçisi performans sisteminden bıktı! Haklarını istiyorlar

Kocaeli’de binlerce işçinin çalıştığı Ford Otosan’da işçiler performans sistemine isyan etti. Ford İşçi Bülteni isimli sosyal medya sayfasına yazan işçi çalışma şartlarından memnun değil.

Kocaeli’de binlerce işçinin çalıştığı

İşçilerin sorun ve şikâyetlerini yayınlayabildikleri Ford İşçi Bülteni isimli sayfaya göre üç yıldır Ford Otosan’da çalışan işçi yıl sonu performans değerlendirmesine göre ancak 67 puan toplayabildi.

HAKKIMIZ YENİYOR

İşçi bültenine gelen işçi şikâyetinin tamamı;
“3 senedir çalışıyorum üretim planlamada. Ne devamsızlık var, ne rapor var ne de geç gelip erken çıkma, üstelik sürekli mesai yaparım ve çok proses de çalıştım ama yıl sonu puanım 67, olacak şey mi? Bu hakkımızı yemekten başka bir şey yok.”

PERFORMANS SİSTEMİ

Fabrika içerisinden aldığımız bilgilere göre Ford Otosan’da her işçinin yıllık performans değerlendirmesi var. Her personel yıllık izin, rapor, iş kazası, iş başındayken üretim hattına pozitif katkı (hattın durmasını engellemek) gibi maddelerden dolayı artı ya da eksi puan alıyor. Örneğin hattın durmasını engelleyen işçiye tebrik kartı ve artı puan verilirken; çalışma grubunuzda siz değil grubun diğer üyeleri fazla rapor alırsa grup topluca cezalandırılabiliyor. Ford işçisi bu sistemden rahatsız, değişmesini bekliyor.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. Hakkın hukukun gerçekten bittiği bir ülkede yaşıyoruz artık ,neyin doğru yada yanlış olduğunu söyletmiyorlar artık ,söyleyenide acımasızca dışlayabiliyorlar,benim tek temennim hakkın ve hukukun olduğu bir ülkede artık yaşamak .

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Ekonomik zorluklarla mücadele edenler için
Sıradaki Haber Nakit arayışında olanlara müjde! Akbank, Garanti BBVA ve İş Bankası faizsiz kredi için yarışıyor!