Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Federal Mogul skandal hakkında açıklama yayınladı

Grup seks skandalıyla gündeme gelen Federal Mogul fabrikası konuyla ilgili bir açıklama yayınladı.

Grup seks skandalıyla gündeme

Grup seks skandalıyla gündeme gelen Federal Mogul fabrikası konuyla ilgili bir açıklama yayınladı. Söz konusu açıklamada grup seks olayı yalanlandı. Federal Mogul’un açıklamasında şu ifadeler yer aldı:

“GERÇEK DIŞIDIR”

“Bağımsız Kocaeli Haber Portalında Gündem Sekmesi altında yayınlanan yazarı Uğur Enç olarak belirtilen “Federal Mogul’da Grup Seks Skandalı!” başlıklı haberde yazılanların tamamı gerçek dışıdır. Haberin kaynağının güvenilirliği ve dayandığı bilgilerin doğruluğu araştırılmadan haber yapılması ve bu gerçeğe aykırı habere dayanarak köşe yazısı, başta meslek ahlak kurallarına olmak üzere hem Basın Kanunu, hem Türk Ceza Kanunu hem de Türk Ticaret Kanununun haksız rekabet hükümlerine hem de Sermaye Piyasası Mevzuatına aykırılık teşkil etmektedir. Federal Mogul fabrikalarında hiçbir zaman isnad edilen olay veya benzeri herhangi başka bir olay yaşanmamıştır. Haberde gerçek dışı olan diğer unsurlar şunlardır:

“İTİBARIMIZ ZEDELENDİ”

Fabrika yönetiminin kamera kayıtlarını inceleyerek isnad edilen olayı tespit ettiği; bu sebeple soruşturma başlattığı; soruşturma sonucunda herhangi bir çalışanın iş akitlerinin feshedildiği gerçek dışıdır. Uğur Enç’in ‘Sabaha Kadar Mogul Mogul’ başlıklı köşe yazısında ‘fabrika yönetiminin Çalışma disiplinini sağlayamamış’ olduğu belirtilmektedir bu da şirketimizin itibarının zedelendiğinin delilidir.

“CEZAİ SORUMLULUK DOĞURUR”

Otomotiv sektörü son derece teknik standartlara ve disiplin kurallarına uyulması gereken mesleki standartlara tabi bir sektördür. Otomotiv sektöründe hem de motor parçası üreten bir şirket hakkında disiplinsiz bir yönetimi olduğuna dair gerçek dışı iddialar ve bu yönde izlenim yaratılması şirketin itibarının zedelenmesi; müşteri kaybı ve rakipler için bir avantaj bu sebeple Türk Ticaret Kanunundaki haksız rekabet hükümlerine aykırılık ve cezai sorumluluk doğuracaktır.

“YASAL YOLLARA BAŞVURACAĞIZ”

Ayrıca Federal Mogul Piston ve Pim Üretim Tesisleri AŞ’nin halka açık bir şirket olması dolayısıyla Sermaye Piyasası Kanunu ve ilgili mevzuat uyarınca piyasa bozucu eylem teşkil etmekte ve cezai sorumluluğunuza sebep olacak etkiler doğuracaktır. Gerçeğe aykırı haber ve buna dayanan köşe yazısının haber portalından kaldırılmasını ve Basın Yasası’nın 14. maddesi uyarınca ekteki tekzip metnin i n derhal yayınlanmasını aksi halde hukuki ve ceza-i sorumluluğunuzun doğması için her türlü hakkımız saklı kalmak kaydıyla yasal yollara başvurulacağını bildiririz.”

YORUMLAR

2 adet yorum var

  1. Bu ülkenin kaderi örtbas.
    Yaptılarsa yaptılar sende işten attın herkes cezasını çekti evet oldu sorumlular cezalandırıldı umarım bir daha yaşanmaz de kapat git inkar politikalarina girmeye ne gerek var yarın öbür gün videosu düşer bu seferde kıvırma politikalarına basvurursunuz..

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Memleket Partisi tasarruf gerekçesiyle Genel
Sıradaki Haber Muharrem İnce’den küçülme açıklaması