Et Sote Tavada Nasıl Yapılır? Tarifi, Püf Noktası

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Et yemekleri arasında sıklıkla tercih edilen et sote, salata ya da pilav ile birlikte sunularak enfes bir lezzet şöleni yaşanmasına imkan sunar. Bugüne kadar denediğiniz et sote tarifleri ile yumuşak ve lezzetli bir ete sahip olamadıysanız bir de bu tarifi deneyin.

Yirmi dakikalık hazırlama sürecinin ardından sadece bir saat gibi kısa bir sürede servise hazır hale gelen tavada et sote tarifi ile bu akşam ne pişirsem sorunuza yanıt bulabilirsiniz. İşte pratik ve lezzetli et yemeklerinin başında yer alan et sote hakkında tüm detaylar…

Et Sote Tavada Nasıl Yapılır? Tarifi, Püf Noktası - Resim : 1

TAVADA ET SOTE İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

Tava kullanarak hazırlayacağınız et sote için ihtiyacınız olan malzemeler şu şekilde sıralanır:

  • 600 gram sotelik dana eti
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet orta boy kuru soğan (yemeklik olarak doğranmış)
  • 2 adet kabukları soyulmuş ve yemeklik olarak doğranmış orta boy domates
  • 3 adet doğranmış orta boy yeşil biber
  • 1 tatlı kaşığı domates salçası
  • 1/2 tatlı kaşığı biber salçası
  • 1 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1/2 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber
  • 1 tatlı kaşığı kekik

TAVADA ET SOTENİN HAZIRLANIŞI

Tavada et sote hazırlamak için ilk olarak tercihen döküm bir tavada dört yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. Ardından bir adet yemeklik ince doğranmış soğanları zeytinyağına ilave edin. Soğanlar renk aldıktan sonra üç adet doğranmış yeşil biberi ekleyerek soteleme işlemine devam edin. Biberlerin ardından dana etini tavaya ekleyin. Etlerin lezzet ve vitamin değerini koruması ve suyunu salabilmesi için ilk iki üç dakika yüksek ateşte, karıştırma işlemi yapmadan etleri mühürleyin.

Mühürleme işleminin ardından karıştırarak tüm malzemeleri sotelemeye devam edin. Daha sonra soyulmuş üç adet domatesi ekleyin ve karıştırın. Tuz, karabiber ve bir tatlı kaşığı kekiği de karışıma ilave ederek karıştırın. Son olarak bir tatlı kaşığı domates salçasını, bir tatlı kaşığı biber salçasını ve bir bardak sıcak suyu da yemeğin üzerine ilave edin. Tüm malzemelerden sonra ocağın altını kısın ve etler yumuşayana kadar pişirin. Etler yumuşadıktan sonra sıcak sıcak servis edebilirsiniz.

TAVADA ET SOTE YAPMANIN PÜF NOKTALARI

Tavada et sote yaparken, etlerin yumuşak bir kıvamda olması için dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar yer alır. Bunların başında etlerin yıkanması yerine süzgeçte bekletilerek kanlarının süzülmesi yer alır. Etler süzüldükten sonra kağıt havlu yardımı ile silinerek temizlenmelidir.

Tarifte tercih edilecek etlerin yağsız ve bonfile gibi yumuşak bir kısımdan sotelik olarak doğranması hem lezzetin artmasını hem de pişirme süresinin kısalmasını sağlayacaktır.

TAVADA ET SOTE KAÇ KALORİ?

Tavada et sote tarifi ile ortalama olarak dört kişilik porsiyon elde edebilirsiniz. Malzemeleri arttırarak daha fazla sayıda porsiyon elde ederken, tüm malzemelerin aynı oranda arttırıldığına dikkat etmesini oldukça önemlidir. Özellikle pilav ya da salata ile sunumu yapılan tavada et sotenin bir porsiyonu ortalama olarak 367 kaloridir. Aynı zamanda bir porsiyon et sote 5 gram karbonhidrat ve 25 gram yağ oranına da sahiptir.

Kısa bir sürede hazırlayabileceğiniz bu tarifi aileniz ve sevdiklerinize ikram ederek, herkesin size hayran kalmasını sağlayabilirsiniz. Akşam yemeği için tercih edebileceğiniz tavada et sote tarifini, yemeğinizi tadan tüm sevdikleriniz sizden isteyecektir.

Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız