Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

En İyi 7 Mafya Filmi! Yeraltı Dünyasını En İyi İşleyen Filmler

Mafyalar hakkında tüm merak ettiklerinizi gözler önüne seren film önerilerini sizler için bir araya getirdik. İşte gelmiş geçmiş en iyi mafya filmleri!

Mafyalar hakkında tüm merak

Aksiyon, macera, romantik komedi ya da mafya filmleri… Her birinin hikayesi ayrı, her biri bambaşka kişilere hitap ediyor. Film izlemek insanların kendine vakit ayırmasını sağlarken öte yandan kaliteli bir şekilde zamanlarını değerlendirebilme imkanı da sunuyor.

Merak edilen yaşamları gözler önüne seren filmler, izleyicinin o dünya hakkında bilgi edinmesine imkan sunarken, biraz da olsa gerçeklikten uzaklaşmasına imkan sunuyor. Yeraltı dünyasında yaşananlar, mafya babalarının işlerini nasıl sürdürdüğü ve bu dünyada hangi işlerin hakim olduğunu izleyiciye en iyi şekilde yansıtan filmler, her zaman için soluksuz bir seyir keyfi sunuyor. Siz de mafyaların dünyasına meraklıysanız işte kesinlikle izlemeniz gerek o filmler!

SIKI DOSTLAR

1990 yılında ekranlara gelen Sıkı Dostlar, Martin Scorsese yönetmenliğinde çekilmiştir. Gelmiş geçmiş en iyi mafya filmlerinden biri olan Sıkı Dostalar’da Robert De Niro, Ray Liotta ve Joe Pesci başrolleri paylaşıyor. Mafya ortağı Henry Hill’n on yılarca süren yükselişine ve düşüşüne ışık tutan film, Henry Hill biyografisi tarzındadır.

KÖSTEBEK

1997 yapımı olan Köstebek’te gerçek bir mafya hikayesi ekranlara geliyor. Donnie Brasco (Köstebek), Bonanno suç ailesinin derinliklerine gizlenen bir FBI ajanının kaotik yaşamını anlatan filmde, Johny Deep ve Al Pacino yer alıyor. Diğer mafya filmlerinden farklı bir bakış açısına sahip olan Köstebek’i izlerken gözünüzü bir an bile ekrandan ayıramayacaksınız.

EN ŞİDDETLİ SENE

A Most Violent Year orijinal adı ile en iyi mafya filmleri arasında yer alan yapımda Oscar Isaacs ve Jessica Chastain başrolü paylaşıyor. Isaacs’ın kamyon şirketi sahibi karakteri Abel Morales, filmde kaotik ve yozlaşmış çevresi ile başa çıkmak için elinden geleni yapar ve mafya ile oldukça yakın bir ilişkisi vardır. Mafya dünyasını, gerilim dolu bir şekilde ekranlara getiren yapım, kesinlikle izlenmesi gereken mafya filmleri arasında yer alıyor.

MILLER KAVŞAĞI

İrlanda mafyasını ve mafya savaşının her iki tarafını da oynayan endişeli Teğmen Tom’un hikayesini anlayan bu film, içki yasağının olduğu döneme aittir. İzleyiciyi sürükleyen performansların yanı sıra oyuncuların diyalogları ile herkesi ekran başına kilitleyen bu yapımda Albert Finney, Marcia Gay Harden ve Steve Buscemi rol alıyor.

TANRI KENTİ

2002 yapımı olan City of God, Rio de Janeiro’nun Cidade De Dues banliyösünde organize suçun büyümesini gösteren, on yıllara yayılan bir Brezilya suç dramasıdır. Gerçek olaylara dayanan Tanrı Kent, dönemin şiddetine şok edici bir bakış açısı ile yaklaşıyor. Oyuncu kadrosunda ise gerçek deneyimli oyuncular değil, Rio yakınlarındaki düşük gelirli mahale sakinleri yer alıyor. Bu da filmin diğer mafya filmlerinden net bir şekilde ayrılmasını ve otantik bir mafya filmi olarak listeye girmesini sağlıyor.

DOKUNULMAZLAR

1987 yapımı film, izleyiciyi kimi zaman tebessüm ettirse de çoğu sahnesi ile ürkütmektedir. 1930’lu yılların Chicago’unda geçen filmde, ünlü suç avcısı Eliot Ness’in aynı derece ünlü çete liderini yakalamak için geçen mücadele aktarılıyor. Dokunulmazlar olarak adlandırılan topluluk, namuslu kanın adamlarından oluşuyor. Filmin başrollerinde başarılı isimlerden Kevin Costner ve Robert De Niro yer alırken aynı zamanda filmin ele aldığı konu da izleyiciden tam not almayı başarmıştır.

KÖSTEBEK (2006)

2006 yapımı Köstebek filminin orijinal adı The Departed’dır. Filmde Leonardo DiCaprio, Jack Nicholsan ve Matt Damon gibi başarılı oyuncular yer alırken, filmdeki yakalama mücadelesinin heyecanı ve aksiyonu ise filmin son anına kadar devam ediyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

TV8 ekranında yayınlanan Zuhal Topal'la
Sıradaki Haber Zuhal Topal Yemekteyiz Hümeyra Kim? Yemekteyiz Hümeyra Kaç Yaşında, Nereli? Yemekteyiz Hümeyra Instagram Hesabı