Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Diş erozyonuna dikkat! Bu 8 besin dişlerinizi tehdit ediyor: Uzak durun!

Sağlıklı bir gülümseme için diş bakımı kadar beslenme de önemlidir. Günlük hayatta tükettiğimiz bazı besinler, farkında olmasak bile dişlerimize zarar verebilir. Haberimizde, diş minesini aşındırıp çürüğe yol açabilecek 8 gıdadan bahsedeceğiz.

Sağlıklı bir gülümseme için

Sağlıklı bir gülümseme, sadece düzenli diş bakımıyla değil, aynı zamanda günlük tükettiğimiz gıdalara dikkat ederek de korunabilir. Dişlerimiz, yediğimiz yiyeceklerin doğrudan etkisi altında olduğundan, diş sağlığını tehdit eden bazı gıdalardan kaçınmak önemlidir.

İşte, diş minesine zarar verebilecek ve çürüklere yol açabilecek sekiz gıda ve bu gıdalardan nasıl kaçınabileceğinize dair ipuçları…

ASİTLİ VE YAPIŞKAN GIDALARIN DİŞLERE ETKİSİ

C vitamini deposu olan narenciye meyveleri, sağlık için pek çok fayda sunsa da, diş minesine zarar verebilir. Asit içeriği yüksek olan greyfurt, limon gibi meyveler, diş minesini aşındırabilir. Bu nedenle, bu meyveleri tüketirken miktarına dikkat etmek ve ardından ağzınızı suyla çalkalamak faydalı olacaktır.

Karamel, jelibon gibi yapışkan şekerler, dişler arasına yapışarak bakterilerin üremesine ve çürük oluşumuna zemin hazırlar. Bu tür şekerlerden kaçınmak, diş sağlığınız için en iyisidir.

Araştırmalar, düzenli olarak turşu tüketmenin diş erozyonuna neden olabileceğini gösteriyor. Ancak, bu lezzetli ekşiliği ara sıra tüketmek, diş sağlığınızı olumsuz etkilemeyecektir.

DİŞLER ÜZERİNDEKİ DİĞER ZARARLI ETKİLER

Gazlı içecekler, asitli yapıları nedeniyle diş minesini aşındırabilir. Eğer gazlı içeceklerden vazgeçemiyorsanız, yemeklerle birlikte tüketmek, asidin etkisini azaltabilir. Spor içecekleri de genellikle yüksek asit içeriğine sahip olduğundan, diş minesine zarar verebilir. Sağlık ve diş sağlığı için bu içecekleri tüketmemek en iyisidir.

Rafine karbonhidratlar içeren krakerler, ağızda hızla şekere dönüşerek çürüklere neden olabilir. Kraker tüketiminden sonra diş ipi kullanmak, olası zararları azaltabilir. Hem kahve hem de çay, dişlerde leke oluşumuna yol açabilir ve diş minesini aşındırabilir. Bu içecekleri tüketirken dikkatli olmak ve düzenli olarak dişlerinizi fırçalamak, lekeleri önleyebilir.

Bu gıdalardan kaçınarak ve alternatif sağlıklı seçenekler tercih ederek, diş sağlığınızı koruyabilir ve güzel bir gülümsemeye sahip olabilirsiniz. Unutmayın, diş sağlığınız genel sağlığınızın da bir göstergesidir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bepanthol hemen hemen her evde
Sıradaki Haber Bepanthol SGK Karşılıyor Mu?