Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

DGS başvuru ekranı ne zaman açılacak?

2024 Dikey Geçiş Sınavı (DGS) için başvuru süreci, 10 Mayıs itibarıyla ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi (AİS) ekranında başlıyor.

2024 Dikey Geçiş Sınavı

İki yıllık programlarından mezun olan ya da son sınıfta olup mezuniyet şartlarını karşılamış öğrencilerin dört yıllık lisans programlarına geçiş yapmasını sağlayacak DGS’nin başvuruları o tarihte alınacak.

2024 DGS BAŞVURU KILAVUZU

Başvuru işlemleri için adaylar, AİS ekranında 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nda belirtilen adımları izlemeli. Kılavuzda, başvuru süreciyle ilgili detaylar ve dikkat edilmesi gereken noktalar yer alacak.

DGS 2024 TARİHİ

ÖSYM’nin resmi takvimine göre, 2024 Dikey Geçiş Sınavı 30 Haziran tarihinde düzenlenecek. Sınav sonuçlarının açıklanmasının ardından öğrenciler puanlarına göre tercih yapacak.

DGS BAŞVURU ÜCRETİ VE ÖDEME DETAYLARI

2024 DGS başvuru ücreti henüz açıklanmadı. Bu bilgi, başvuru kılavuzunda yer alacak ve ÖSYM tarafından ilan edilecek. Geçen yıl 270 lira sınav ücreti güncel tutarıyla yatırılmasıyla birlikte başvuru işlemi tamamlanmış olacak.

DGS BAŞVURUSU NASIL YAPILIR?

Adaylar, ÖSYM şifreleri ile AİS sistemine giriş yaparak sınava başvurabilirler. ÖSYM tarafından belirtilen banka hesaplarına veya ödeme kanallarına sınav ücretini yatırdıktan sonra başvurularını tamamlayacaklar.

KİMLER DGS’YE BAŞVURABİLİR?

İki yıllık önlisans programlarından mezun olanlar. Son sınıf öğrencisi olup, staj hariç mezuniyet koşullarını karşılayan adaylar. Yurtdışındaki önlisans programlarından mezun olup denklik alan adaylar. Başvuru sürecine başlamadan önce tüm adayların, 2024 DGS Başvuru Kılavuzu’nu dikkatlice incelemesi. DGS’nin başvuruları 10-20 Mayıs tarihleri arasında alınacak.