Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Deprem uzmanından Doğu Karadeniz için fay uyarısı

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, Trabzon’daki yapı stokunun depreme dayanıklı olmadığını belirtti.

Jeoloji Mühendisi Prof. Dr.

Doğu Karadeniz Bölgesi’nde dolgu ve heyelanlı alanlardaki yapılaşmanın, deprem riskini arttırdığını belirten Jeoloji Mühendisi Prof. Dr. Osman Bektaş, bölgenin 3 fay arasında bulunduğuna dikkat çekerek, yerel yöneticilerin deprem gerçeğini kabul etmeleri gerektiğini altını çizdi.

UZMANLAR UYARIYOR

Doğu Karadeniz’de son yıllarda dik ve engebeli arazi yapısında yükselen yüksek katlı binaların deprem riskini artırdığına dikkat çeken uzmanlar, özellikle bu riskli bölgelere yapılan binalara karşı uyarılarda bulunuyor. Prof. Dr. Bektaş, Trabzon’daki yapı stoğunun depreme dayanıklı olmadığını belirterek, “Yerel yöneticilerin Doğu Karadeniz’in deprem tehlikesini kabullenmesi gerekir. Maalesef yıllardan beri burada deprem olmaz, buranın deprem tehlikesi yoktur diye Doğu Karadeniz’in yapı stoğu maalesef depreme dayanıklı değildir” dedi.

YEREL YÖNETİCİLER DUYARLI OLMALI

Bektaş, özellikle Yomra, Beşirli ve Akyazı gibi bölgelerde riskli yapıların bulunduğunu belirterek, kumsal alan üstündeki binalar ve heyelan sahaları üzerine inşa edilen yüksek yapıların her an tehdit oluşturduğunu altını çizdi. Üç farklı deprem kaynağı arasında bulunan bölgede, deprem riskinin yüksek olduğunu dile getiren Bektaş, yerel yöneticilerin ve halkın bu gerçeği kabul ederek daha duyarlı olmaları gerektiğini söyledi.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

 Güncellenmiş diri fay hattı
Sıradaki Haber Diri fay hattı haritası güncellendi! Kocaeli’de hangi ilçeler riskli?