Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Cilt bakımına binlerce lira ödemeye gerek yok! Haftada iki kere yiyen ışıl ışıl parlayacak

Işıl ışıl ve lekesiz bir cilde sahip olmak isteyenler için hazırlamış olduğumuz bu içeriğimizde, cilt sağlığını destekleyen önemli faktörlere yer verdik. İşte ayrıntılar…

Işıl ışıl ve lekesiz

Son dönemlerde nerede ise her köşe başında açılan güzellik merkezleri, cilt bakımı uygulamalarının günden güne popülerleşmesine aracılık etti. Ancak uzmanlara göre bilinmeyen uygulamalardan ziyade gündelik hayat akışı içerisinde sürdürdüğümüz alışkanlıklarımızı şekillendirmek, cilt sağlığı açısından çok daha önemli.

Işıl ışıl, lekesiz bir cilde sahip olmak hem erkeklerin hem de kadınların kendi fiziksel görünümleri adında özen gösterdikleri konuların başında gelir. Cilt temizliğinin cilt sağlığı açısından son derece önemli olduğu bilinirken günlük hayatta eksik veyahut da yanlış yapılan bazı uygulamaların da cildi doğrudan etkilediği uzmanlar tarafından bildirilmiştir. Peki, parlak bir cilt için neler yapılmalı? İşte konuya dair ayrıntılar…

CİLT SAĞLIĞINI İYİLEŞTİREN FAKTÖRLER

Cilt; strese, güneş ışınlarına, sigara- alkol tüketimine, egzoz dumanına, uykusuzluğa ve yanlış beslenme alışkanlıklarına bağlı olarak bozulabilir. Bu tip yanlışlıkların sıklık ile tekrarlanması durumunda cilt bir anda lekelenebilir ve sağlıklı görünümünü kaybedebilir.

Uzmanlara göre cilt sağlığında en önemli faktörlerden biri doğru temizlemedir. Derinlemesine yapılan temizlik uygulamaları cildi arındırır. Ancak bu uygulama kadar önemli olan bir diğer faktör de beslenmedir. Bu kapsamda cilt sağlığını destekleyen, cildin daha parla ve lekesiz görünmesini sağlayan bazı gıda grupları şu şekilde sıralanabilir:

  • C vitamini kaynakları: Limon, portakal, mandalina, yeşil biber, kuşburnu gibi taze meyve ve sebzeler C vitamini bakımından zengindir. Bu içeriklerin düzenli olarak tüketilmesi kolajen sentezinin artmasına ve dolayısı ile de cildin daha aydınlık görünmesine yardımcı olur.
  • Çiğ kuruyemişler: E vitamini bakımından zengin olan çiğ kuruyemişler, cilt kuruluğunun ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.
  • Somon: Haftada 2 kere somon tüketmek; cilt sarkmalarını önler. Yanı sıra somonda bulunan koenzim Q10 sayesinde cildin strese karşı korunduğu da bilinmektedir.
  • Su tüketimi: Cildin nem dengesinin korunabilmesi için günde en az 2,5- 3 litre kadar su tüketilmesi gerekir.
  • D vitamini: Yumurta sarısı, süt ve mantar gibi besinlerde bulunan ancak asıl kaynağı güneş olan D vitamini, cilt sağlığını büyük ölçüde destekler.
  • Su oranı yüksek olan besinler: Salatalık, marul, kabak, greyfurt ve ananas gibi su bakımından zengin olan besinler, cildin su ihtiyacını karşılar.
  • Avokado: Cilt kuruluğunun ve yaşlanma belirtilerinin önüne geçer.

CİLT SAĞLIĞINI OLUMSUZ ETKİLEYEN BESİNLER

Hücre yaşlanmasını tetikleyen ve dolayısı ile de cildin yaşlı ve bakımsız görünmesine yol açan bazı besinler şu şekilde sıralanabilir:

  • Şeker
  • Enerji içecekleri
  • Fruktoz oranı yüksek şuruplar
  • Şekerli ve gazlı içecekler
  • Yüksek ısıda pişirilmiş etler
  • Kızartmalar
  • Aşırı tuzlu besinler

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yıl pazar günü kutlanan
Sıradaki Haber 20 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ SON DAKİKA! 20 Mayıs Okul Var Mı? 20 Mayıs Pazartesi Okullar, Üniversiteler, Bankalar, Hastaneler Açık Mı?