Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir Koordinatörü Efil: 90 TL’ydi, bir hafta sonra gittim 170 TL

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Lütfi Efil’den kayda değer bir paylaşım. Efil, yaşadıklarını anlatarak ‘fiyat denetimi’ istedi

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Koordinatörü Lütfi Efil, sosyal medya hesabından dikkat çeken bir paylaşımda bulundu. Bir alışverişinde yaşadıklarını aktaran Lütfi Efil, 90 TL’lik ürünün 10 gün sonra 170 TL’ye yükseldiğini, aynı ürünü farklı bir dükkanda 70 TL’ye bulduğunu anlattı. Yaşadıklarını özetleyen Lütfi Efil, ‘fiyat denetimi’ istedi.

70 TL’YE GÖRDÜM


İşte Lütfi Efil’in o paylaşımı:
“Bir dükkandan tanesi 90 TL’den 6 adet saksı aldım.. 10 gün sonra 4 adet daha ihtiyacım oldu tekrar gittiğimde tanesi 170 TL olmuştu.. Yeni bir ürün almamıştı, eski fiyatların üstüne yapıştırmıştı.. Aynı ürünü başka bir yerde araştırdım 70 TL ‘ye gördüm..

PİYASA TAMAMEN…

Bunu niye yazdım?.. Piyasa tamamen tutturabildiğine fiyat basıyor.. Bu durum içselleştirildiği için ipin ucu kaçmış.. Fabrikadan alışı en fazla 20 TL olan bu ürün 10 kat fiyatına bile satılabiliyor..

SERT BİR DENETİM ŞART

Kesinlikle sert bir denetim şart.. Çözüm, tıpkı eczanelerde olduğu gibi en temel ürünlere 3 ayda bir fiyat sınırlaması ya da üretim tesisinde maksimum satış fiyatı etiketi.. Fiyat artışının ahlakla ilgisi, dövizle ilgisinden çok daha fazla maalesef..”

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Güncel ehliyet fiyatları, her yıl sorgulanmaya devam ediyor.
Sıradaki Haber Ehliyet sınavı ücretleri ne kadar oldu? Ehliyet yenileme fiyatları ne kadar?