Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Büyükşehir kasadan 800 Milyonu bu sebeple çıkarıyor!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesin meclis toplantısında otobüs işletmecilerine 800 milyon lira destek verilmesi maddesinde Kocaeli’nin ulaşım sorunları görüşüldü.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesin meclis

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Nisan Ayı Meclis toplantısı bugün Kocaeli Kongre Merkezinde yapıldı. Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın’ın başkanlığında yapılan meclis toplantısında 7 gündem maddesi görüşülerek karara bağlandı.

“MASTER PLANININ GÖRÜŞÜLMESİ GEREKİYOR”

Meclis toplantısının 5. Gündem maddesinde Ücretsiz ve indirimli binişlerin desteklenmesi için destek ödemesi kararının revize edilmesi görüşüldü. Madde ile ilgili CHP’li meclis üyesi Mehmet Ümit Küçükkaya söz aldı. Kocaeli’de deniz ulaşımının olmadığını raylı sistemin ile yeni geliştiğini ifade eden Küçükkaya, “Deniz ulaşımında elde ettiğimiz gelir 5 milyon TL seviyesinde. 478 bin yolcu taşıyabiliyoruz. Kara taşımacılığı rakamlarından çok uzak. Kocaeli Büyükşehir belediyesinin kasise verdiği para 17 milyon deniz ulaşımında verdiği yakıt 15 milyon. Deniz taşımacılığı var hükmünde midir? Yoksa yok hükmünde midir? Master planında deniz taşımacılığının yeniden görüşülmesi gerekiyor.

“MUTLU TÜRKİYE İÇİN DAHA ÇOK ÇALIŞMAMIZ GEREKİYOR”

İzmit Belediyesinin deniz sınırında tesisi yok. İzmit Belediyesine bir tesis ya da arazi verirseniz. Biz de İç Anadolu Bölgesinden Marmara Bölgesine taşınabilir. Ulaşım hizmetlerimiz ile ilgili yayalaştırma notumuz çok düşük. Raylı sistemlerin yıllık hedefi yüzde 12’de yüzde 8 oranında gerçekleşti. Otobüs taşımacılığında araç sayısı düşmüş. Seçim kampanyasında bir çocuk yakamdan tuttu. Ortaokulu ve Liseyi hep ayakta gittim hiç oturarak gitmedim dedi. Kıyaslamak gibi olmasın ama İBB 5 senede 65 kilometre metro yaptı. Bizim bugün vereceğimiz destek rakamı hiçbir maliyet eklenmeden mazot maliyeti olarak veriliyor. 881 milyon gibi bir hedef rakam tutturmak zorunda kalacaksınız. Mutlu Türkiye için daha çok çalışıp daha da gülümsememiz lazım.

“HER ŞEYİ KONUŞURSAK GÜNDEM BİTMEZ”

Eleştiriler sonrası söz alan Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, “Gündem maddemiz ücretsiz ve indirimli binişlerin desteklenmesi. Hatip daha çok performans değerlendirmesi ile ilgili konuştu. Ümit Bey bizim Üniversitede döneminden tanıdığımız bir arkadaşımız. Keşke gündem maddemize dair birşeyler söyleseydi. Meclis gündemlerimiz meclis gündemindeki konular ile ilgili devam etsin. BU tur değerlendirmenizi genel ifadeler olarak söz alarak söz alın öyle söz vereyim. Konuşmak istediğimiz her şeyi konuşmaya başlarsak bu toplatılar bitmez.

“BİR TEK NESLİ TÜKENEN PANDALAR İLE İLGİLİ KONUŞMADIK”

Performans programı ile ilgili düşünceleriniz oldu. Özetle performans programımızı kanun mart ayında görüşmemizi istiyor. Yeni gelen arkadaşlar önceki dönemin faaliyet raporunu görüşmek zorunda kalıyor. İlk faaliyet toplantılarının bir anlamı yok. Çünkü seçimlerde halk kararı veriyor. Bir tek nesli tükenmekte olan pandalar hakkında görüş bildirmediniz. Sizleri seviyoruz. Sadece deniz ulaşımında değil kara ulaşımında da hangi saatte kaç yolcu ve nerede binmişler görüyoruz. Deniz ulaşımı nokta bağımlı ulaşım. Ereğli bölgesinde sadece kişi düzenli olarak biliniyordu. Limuzin tutup her gün alsak daha az zarar ederiz. Deniz ulaşımına sürekli bakıyoruz. Kartlardan görme imkanımız var.

“DESTEK VERMEZSEK BİLET FİYATLARI YÜKSELECEK”

Ulaşım desteğini vermemizin temel sebebi ücretsiz ve indirimli binişleri destekleyerek ödenmesi gereken bilet fiyatlarına yansıtmamaya çalışıyoruz. Taşıma ücretlerinin çok daha fazla olması gerekiyor. Biz bütçeden destek veriyoruz. 800 milyon liralık desteği vermezsek bilet fiyatları yükselecek. Biz halkın parasını halk için taşıyoruz. Bunu sizin partinize mensup belediyelerde de yapıyorlar. Biz de aynısını yapıyoruz. Eleştirilecek yanı da yok. 65 kilometre metro dediniz yapılmadığı sadece 8 metresinin yapıldığı kamuoyunda yer aldı” şeklinde konuştu.

Tahir Büyükakın: Bir tek nesli tükenen pandaları konuşmadık