Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Brezilya’da sel, barajlar çöktü!

Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde sel meydana geldi. Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti Porto Alegre’deki Guaiba Gölü’ndeki su seviyesi kayıtlardaki en yüksek su seviyesine ulaştı.

Brezilya'nın güneyindeki Rio Grande

Brezilya’nın güneyindeki Rio Grande do Sul eyaletinde meydana gelen sel felaketinde hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e yükselirken, 103 kişiden ise haber alınamıyor. Brezilya’da 1 Mayıs’ta Rio Grande do Sul eyaletini vuran sel felaketinde bilanço artıyor. Şiddetli yağışların yol açtığı selde hayatını kaybedenlerin sayısı 75’e yükseldi. Eyalet yetkililer, 103 kişiden hala haber alınamadığını belirterek, can kaybının artabileceği uyarısında bulundu.

GUAİBA GÖLÜ EN SU SEVİYESİNE ULAŞTI

Seller birçok şehirde yolları ve köprüleri tahrip ederken, toprak kaymalarını tetikledi ve küçük bir hidroelektrik santralindeki bir barajın kısmen çökmesini neden oldu. Rio Grande do Sul eyaletinin başkenti Porto Alegre’deki Guaiba Gölü’ndeki su seviyesi iki metreden fazla yükselerek kayıtlardaki en yüksek su seviyesine ulaştı. Porto Alegre’deki havalimanında ise geçtiğimiz cuma gününden bu yana tüm uçuşlar askıya alındı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Beyaz Saray Ulusal Güvenlik İletişim
Sıradaki Haber Beyaz Saray: “İsrail askeri stoklara sahip olmaya devam edecek”