Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Başiskele’ye 72 Milyonluk dev beton tesisi: 40 kişiye iş kapısı olacak

Başiskele’ye dev bir yatırım geliyor. O şirket en az 72 Milyon lira tutarında yatırım gerektiren hazır beton tesisi için ÇED sürecini başlattı. İşte detaylar…

Başiskele'ye  dev bir

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkanlığı İmar ve Şehircilik Dairesi Başkanlığı’ndan alınan yer uygunluk görüşü ile Biray Taahhüt İnşaat San. Ve Tic. A.Ş tarafından Başiskele Kullar Mahalesine 72 milyon Türk Lirası bedelli hazır beton üretim santrali ve yapı elemanları üretim tesisi kurulacak.

KAPASİTENİN ÖNEMLİ KISMI İNŞAAT MALZEMELERİNE AYRILACAK

Çevresel etki değerlendirme (ÇED) sürecinin çıkılan ilan ile başladığı tesisin bir adet 960 bin metrEküp/yıl kapasiteyle hazır beton imalatı yapılması planlanıyor. Üretilecek olan hazır betonun 700 bin metreküp/yıl kapasitelik üretiminin inşaat malzemesi olarak sunulması planlanırken kalan kısmının parke taşı ve bordür gibi yapı malzemelerinin üretimde kullanılması hedefleniyor.

MODERN TEKNOLOJİ KULLANILACAK

Toplam yatırım bedelinin 72 milyon 700 bin türk lirası olan projenin yer seçiminde lojistik ve hammaddeye yakınlık gibi konular etkili oldu. İlgili mevzuata tam anlamıyla uygun hareket edilmesi konusuna dikkat edilecek projede modern teknolojik altyapı sistemleri kullanılacak.

YILDA 300 GÜN

Yılda 300 gün, 8 saat ve tek vardiya ile çalışması hedeflenen tesiste inşaat aşamasında 10, işletme aşamasında ise 40 kişi çalışacak. Tesisin inşaat süreci ve sonrasında geçilecek olan işletme aşamasında nerji tasarrufuna dikkat edilecek.

GERİ DÖNÜŞÜME KATKI
İşletme aşamasında oluşacak atıkların kullanılabilir olanları yeniden üretime kazandırılacağı projede, kullanılamayacak ürenlerin çevreye duyarlı bir şekilde bertaraf edilmesi sağlanacak. Proje inşaatı sırasında çevreye rahatsızlık vermemek adına akşam ve gece vakitlerinde çalışma gerçekleştirilmeyecek.