Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Balıkçı aileleri isyan ediyor: İflas edeceğiz!

Karamürsel Ereğli’de bugünlerde balıkçılar oldukça sıkıntılı. Çünkü önlerinde bir takım sorunlar var. Ve çözüm bekliyorlar.

Karamürsel Ereğli’de bugünlerde balıkçılar

Türkiye’de balıkçılık sektörü son dönemde sıkıntılı bir sürecin içine girdi. Yıllardır balıkçılıkla ünlenen Karamürsel’in Ereğli bölgesinde balıkçılar bir süredir çeşitli sıkıntılarla mücadele ediyor. Küçük ölçekli balıkçıların kullanmış olduğu hamsi alamaması ağına çeşitli yasaklar getiriliyor. Bunun da balık fiyatlarını ciddi bir şekilde yükselteceği, stokçuluk yapanların ise kar üzerine kar etmesine yol açacağı ifade ediliyor.

İFLASA YOL AÇACAK

CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, geçtiğimiz günlerde Karamürsel Ereğli’yi ziyaret ederek balıkçılarla görüştü. Yıldızlı’nın yayınladığı videoda balıkçı esnafı çeşitli sıkıntıları dile getirdi. Yeni ağ kuralının Türkiye’de binlerce balıkçı ailesinin iflasına yol açacağına vurgu yapıldı.

YASAKLARIN KALDIRILMASINI İSTİYORLAR

Osmangazi Köprüsüne kadar 500 metre yasakları olduklarının altını çizen balıkçılar, Karamürsel Limanının olduğu yerdeki dalyan yasağını da eleştirdi. Kayıklarının bağlandığını, iş yapmaktan men edildiklerini aktaran balıkçılar, sorunların çözülmesini istiyor. Bugün de CHP Kocaeli Milletvekili Harun Yıldızlı, küçük balıkçılığın öldürüldüğünü ifade ederek mağdur balıkçılarla birlikte TBMM’ye gitti. Önümüzdeki günlerde konuyla ilgili kapsamlı bir açıklama yapılması bekleniyor.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

İzmit’te başıboş köpeklerin saldırısından kaçarken
Sıradaki Haber Köpeklerden kaçarken duvardan düşen genç: Çözüm neyse o yapılmalı