Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç hastane açılışında adliye müjdesini verdi!

Kocaeli’nin tek özel üniversitesi olan KOSTÜ’nün uygulamalı diş hastanesi açılışında konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, yeni adliye binasının proje ihalesinin yapıldığı müjdesini verdi.

Kocaeli’nin tek özel üniversitesi

Kocaeli’de 2020 yılında hizmete giren Kocaeli’nin tek vakıf üniversitesi olan Kocaeli Sağlık ve Teknoloji Üniversitesi (KOSTÜ), İzmit’te Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi’nin açılışını yaptı. Toplam 5 fakültesi bulunan KOSTÜ son olarak Diş Hekimliği Fakültesi öğrencilerinin uygulama yapabilmesi için, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi Uygulama ve Araştırma Merkezi’ni tamamladı. İzmit Kadıköy Mahallesi Turan Güneş Caddesi üzerinde yer alan Diş Merkezi’nin açılışına Adalet Bakanı Yılmaz Tunç da katıldı.

ORADAYDILAR

Toplam 60 kliniğin bulunduğu sağlık merkezinin açılış törenine Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Kocaeli Valisi Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın, Avrupa Eğitim Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Talip Emiroğlu, KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, AK Parti İl Başkanı Şahin Talus, Cumhuriyet Başsavcısı Ferhat Kapıcı, Başiskele Belediye Başkanı Yasin Özlü, İl Sağlık Müdürü Yüksel Pehlevan, KOSTÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Hakan Develioğlu, Hastanenin Genel Koordinatörü Alper Eminoğlu, BBP İl Koordinatörü Metehan Küpçü, İzmit İlçe Başkanı Halil Güngör Dokuzlar, STK temsilcileri, üniversite mütevelli heyeti, üniversitenin akademisyen kadrosu, öğrenciler ve davetliler katıldı.

“SON TEKNOLOJİ İLE BÖLGEYE HİZMET EDECEK”

KOSTÜ Rektörü Prof. Dr. Muzaffer Elmas, açılışta söz alarak “Açılışımıza hoş geldiniz. Hem sağlık hem teknoloji alanındayız. Açılan bu merkezle öğrencilerimize modern altyapıya sahip uygulamalı eğitim vermek hem de son teknolojiyi kullanarak bölge halkına hizmet edecektir. Merkezimizin Kocaeli halkına ve öğrencilerimize hayırlı olmasını diliyorum.” dedi.

“ÜNİVERSİTE VE BÖLGE HALKI BULUŞACAK”

Ardından söz alan KOSTÜ Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Talip Emiroğlu ise “Ağız ve Diş Sağlığı Merkezimizin açılışına hoş geldiniz. Eğitimde uygulamayı teorik kadar önemsedik. Bu yatırım bu anlayışın sonucudur. 5 bin metrekarelik alanda ek binalarında tamamlanmasıyla merkezimiz, 8 bin metrekareye kadar çıkacak. Öğrencilerimiz teorik ve pratik eğitimi buluşturan bir sistemle ilerleyecek. Öğrencilerimizin okulda öğrendikleri mesleki eğitim ve hasta iletişimini burada geliştirecek. Üniversite ve bölge halkı burada buluşacak.” dedi.

“BÖLGE CANLANACAK”

Dr. Emiroğlu’ndan sonra mikrofona gelen Büyükşehir Belediye Başkanı Tahir Büyükakın: “Bu bölgenin canlanması adına, şehrimiz adına memnunuz . Esnafımız mutlu buraya hareket geleceğini düşünüyorlar hem sağlık hizmeti verilmesi hem öğrencilerin burada eğitim alması açısından son derece kıymetli bir hizmet. Bu şehrin bu ülkenin gelişimine katkı sağlayan iş insanlarını desteklemeye devam ediyoruz. Yatırımınızı bu bölgede yaptığınız için çok teşekkür ederiz.” dedi. Büyükakın’ın ardından söz alan Vali Seddar Yavuz: “Kocaeli bilim, sanayi şehri. Sağlık altyapısının gelişmesi çok önemli. Ağız ve diş sağlığı konusunda vatandaşlarımızın hizmete erişmesi konusunda önemli bir katkı sunacak. Sağlık turizmi belgesi tesis sayımız şu anda 52. Merkezin Kocaeli’ye hayırlı olmasını diliyorum” diye konuştu.

ADLİYENİN İHALESİNİ YAPTIK

Son olarak konuşan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç konuşmasında: “Adalet Bakanı olarak sağlıkla ilgili bir açılışta ne işi var diye düşünenler olabilir. Mütevelli heyetinden dostlarımız var. Onların daveti üzerine sizlerle beraberiz. Bu mutlu günlerinde açılışta yanlarında olmalarını arzu ettik. Böyle bir eğitim tesisisin açılışında Kocaelililere adaletle ilgili bir müjde vermek gerekir. Belediye başkanlarımız, valimiz, başsavcımızla bu konuyu sürekli istişare ediyorduk. Adalet Bakanı olarak süreci başlattık. 104 bin metrekare kapalı alanı olacak adalet sarayının ihalesini gerçekleştirdik. 2024 yatırım programına aldık. Kısa süre içerisinde proje çalışmalarını tamamlayarak Kocaeli’nin büyüklüğüne yakışacak bir adalet sarayını Kocaelililerin hizmetine sunacağız” dedi

‘KOCAELİLİLERE TEŞEKKÜR EDİYORUM’

Sözlerine devam eden Bakan Tunç, “Kocaeli ekonomi ve sanayi anlamında Türkiye’nin lokomotif şehri. Aynı zamanda turizm ve liman şehri. Kocaeli her zamanki yerinde ülke ekonomisine katkı vermeye devam edecek. 3 üniversitesi var. Bu gelişme ve kalkınma eğitimde de sürmeye devam ediyor. ben Kocaeli’nin bugünlere gelmesinde emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Temel hak ve özgürlükler noktasında aldığımız mesafe küçümsenemez. İnsanımız daha fazlasına layık ve bu alandaki çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Dış politikada sözü geçen Türkiye eksenini, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde inşa etmeye devam ediyoruz. Çocuklarımızın gençlerimizin huzurlu bir ülkeye kavuştuğu ülke için çalışmaya devam ediyoruz.” dedi.