Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Atatürk’ü Anlatan En İyi 8 Film

Dünyanın saygı duyduğu, ‘Baş Öğretmen’ ünvanlına sahip olan Mustafa Kemal Atatürk’ü en iyi şekilde anlayabilmek için O’nun fikirlerinin anlaşılması gerekir. İşte Atatürk’ü en iyi şekilde anlamanıza imkan sunacak o yapımlar!

Dünyanın saygı duyduğu, ‘Baş

Sadece Türkler için değil tüm dünya için büyük bir öneme sahip olan Mustafa Kemal Atatürk, gelmiş geçmiş en başarılı ve unutulmaz dünya liderleri arasında ilk sırada yer alıyor. Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu olan Mustafa Kemal Atatürk, sahip olduğu zekası ile ileri görüşlülüğü ile girdiği savaşları en iyi şekilde yönetmiş ve halkı için elinden gelenin fazlasını yapmıştır.

Atatürk’ün yaşatılması için fikirlerine sahip çıkılması ve daha da önemlisi, Mustafa Kemal Atatürk’ün anlaşılması gerekir. Bunun için de ilk olarak O’nun fikirlerinin anlaşılması gerekir. Atatürk’ü en iyi şekilde anlatan, O’nun özel yaşantısı hakkında bilgi veren bu yapımları izleyerek, Atatürk hakkında daha ayrıntılı bilgilere sahip olabilir, O’nu daha iyi anlayabilirsiniz.

SARI ZEYBEK

1993 yapımı ve Can Dündar imzalı bu belgesel tarzındaki film, 2000’li yılların başında tüm okullarda öğrencilere izletilmiştir. Bu yapıma sahip olabilmek için gazete kuponları biriktirilmiştir ve arşivdeki yerini alması sağlanmıştır. Bu belgeselde Atatürk’ün son üç yüz günü anlatılıyor. Bir ülkeyi baştan yaratmış, hayatı boyunca bağımsızlık için mücadele etmiş bir devlet insanın yorgun ve hasta günlerinde yaşadıklarını hikayeler ve mektuplar eşliğinde öğrenmek için Sarı Zeybek’i mutlaka izleyin.

CUMHURİYET

Ziya Öztan tarafından çekilen Cumhuriyet, 1998 yılında beyaz perdede izleyici ile buluşmuştur. İki buçuk saatlik bir süreye sahip olan bu yapımda, Kurtuluş Savaşı’nın sonundan Cumhuriyet’in ilanına kadar olan süre izleyiciye aktarılıyor. Atatürk bu yapımda devlet insanı yönü ile ön plana geliyor.

MUSTAFA

Can Dündar tarafından yayınlanan Mustafa, 2008 yılında izleyici karşısına çıkmıştır. Sarı Zeybek’te işlenen ölüm günlerine kadar Mustafa Kemal Atatürk’ün a’dan z’ye her şeyi bu yapımda yer alıyor. Mustafa’da Atatürk’ün sadece güçlü bir devlet insanı ve asker olması değil aynı zamanda O’nun da korkuları, zaafları ve arzuları izleyiciye aktarılıyor.

VEDA

Zülfü Livaneli tarafından 2010 yılında yayınlana bu filmde, Salih Bozok’un gözünden Atatürk izleyicilere anlatılıyor. Bu filmde Atatürk’ün hiç bilinmeyen yönler, nasıl bir dost olduğu ve nasıl güçlü bir lider olduğu net bir şekilde yansıtılıyor.

DERSİMİZ ATATÜRK

Dersimiz Atatürk, çocuklara okullarda gerçekten Atatürk ile ilgili yeteri kadar bilginin verilip verilmediğinin peşine düşen bir yapımdır. Filmde ilkokul beşe giden çocuklara Atatürk ile ilgili bir ödev verilir. Bu öğrenciler arasında yer alan bir gencin dedesi ise ödüllü bir tarihçidir. Genç çocuğun dedesi, çocukların Atatürk’ü daha iyi tanıması ve O’nu daha iyi anlaması için elinden geleni yapar. Kurtuluş Savaşı’ndaki en önemli cephelerin ve o dönemde yaşananların farklı bir bakış açısı ile anlatıldığı bu film, diğer Atatürk filmlerinden biraz farklıdır.

SON OSMANLI: YANDIM ALİ

‘Geldikleri gibi giderler!’ Son Osmanlı: Yandım Ali’de tarihler 13 Kasım 1918’i gösterir. Düşman donanması Boğaziçi’ne demirlemiştir. İstanbul işgal altındadır ve aynı gün Haydarpaşa Tren Garı’nda trenden genç bir Paşa iner. Suriye cephesinden dönen Mustafa Kemal, vahim tabloyu görür ve o meşhur sözünü söyler. Anafartalar Kahramanı Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatının farklı bir dönemini yansıtan bu yapım, Atatürk’ü en iyi anlatan filmler arasında yer almayı başarmıştır.

ÇANAKKALE 1915

Çanakkale Savaşı’nı, Mustafa Kemal’in ve askerlerinin mücadelesini anlatan bu yapım, yayınlandığı dönem büyük bir beğeni toplamayı başarmıştır. Siz de bu yapımı hala izlemediyseniz daha fazla vakit kaybetmeden izlemeye başlamalısınız.

SON MEKTUP

Filmde, Tayyareci Yüzbaşı Salih Ekrem’in I. Dünya Savaşı sırasında gönüllü olarak Çanakkale Cephesi’ne gitmesi konu alınıyor. Savaşın çetin koşulları ve alınması gereken zorlu kararlar, bu yapımda en net şekilde izleyiciye aktarılmaktadır.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Gerçek hayatta kurtçukların pek sevildiği
Sıradaki Haber Rüyada Bir Sürü Beyaz Kurtçuk Görmek Ne Anlama Gelir?