Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul’da

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier, üç günlük Türkiye ziyaretinin ilk durağı için İstanbul’a geldi. Steinmeier’i İstanbul Valisi Davut Gül karşıladı.

Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier,

Almanya Cumhurbaşkanı’nı İstanbul Havalimanı’nda İstanbul Valisi Davut Gül, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Jürgen Schulz, Türkiye’nin Berlin Büyükelçisi Ahmet Başar Şen ve diğer yetkililer karşıladı. Steinmeier, iki ülke arasındaki diplomatik ilişkilerin 100. yılı dolayısıyla Türkiye’ye yaptığı ziyarette İstanbul’un yanı sıra Gaziantep ve Ankara’yı da ziyaret edecek.

ANITKABİR’E ZİYARET

Steinmeier’in 24 Nisan’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelmesi ve Ankara Üniversitesi’ni de ziyaret etmesi planlanıyor. Steinmeier’in daha sonra Anıtkabir’e ziyarette bulunup, Atatürk’ün mozolesine çelenk bırakması planlanıyor.

İSTANBUL VALİLİĞİ’NDEN PROTESTO AÇIKLAMASI

Steinmeier’in Türkiye’ye geldiği esnada “Soykırım suçlusu katil Almanya” ve “Katil İsrail iş birlikçi Almanya” sloganları atan gruplardan bazı göstericiler polisin müdahalesiyle karşı karşıya kaldı. İstanbul Valiliği tarafından yapılan açıklamada yetkilileri güvenlik güçlerinin protesto gösterisi sırasında “uzaklaştırma” yaptığını ancak henüz herhangi bir gözaltı işleminin olmadığı ifadeleri yer aldı.