Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

AK Parti’nin Kocaeli’de yüzdelik bazda farkı açtığı iki ilçe!

31 Mart Mahalli İdari Seçimleri çok büyük bir heyecana sahne oldu. Türkiye’deki tablo, Kocaeli’yi de etkiledi. AK Parti iki belediyeyi daha CHP’ye kaptırdı


31 Mart Mahalli İdari

31 Mart Mahalli İdareler Seçimleri ülke genelinde büyük bir heyecana sahne oldu, alınan sonuçlar da siyasete damgasını vurdu. Seçime katılım oranının yüzde 63 seviyesinde kaldığı yerel seçimlerde, AK Parti İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya, Eskişehir, Bursa, Balıkesir gibi şehirlerde umduğunu bulamadı.

2 BELEDİYE DAHA CHP’YE GEÇTİ

Kocaeli de kötü tablodan etkilendi. 31 Mart öncesi CHP’nin elinde yalnızca İzmit belediyesi bulunurken, dünkü yerel seçimde Derince ve Karamürsel ilçeleri de CHP’ye geçti.

GÖLCÜK

Genel dağılımda AK Parti’nin tüm ilçelerde oy kaybı yaşadığı görülürken, iki ilçede yüzdelik bazda farkı açmayı başardı. Bu iki ilçenin birinci sırasında Gölcük geliyor.

2019’DA NE OLMUŞTU?

Gölcük’te 2019 yerel seçimlerinde Ali Yıldırım Sezer, 50 bin 336 oy almış ve oyların yüzde 51,7’sine sahip olmuştu. CHP’nin adayı İsmet İşeri ise yüzde 43,3 ile 42 bin 169 oy almıştı.

YÜZDE 10’A ÇIKTI

2024 yerel seçimlerinde ise CHP’nin adayı Özgür Yılmaz 32 bin 258 oy alarak yüzde 33,5’lik bir orana sahip oldu. AK Parti’nin adayı Ali Yıldırım Sezer ise 42 bin 813 oy ile yüzde 44,5’lik bir oran yakaladı. Böylece 2019’da yüzde 8,5 puanlık fark, yüzde 10’a çıkmış oldu. Fakat 2019’da CHP’yi destekleyen İyi Parti’nin bu seçimde seçime kendi girerek aday İsmail Aynacı’nın yüzde 5,1 oy aldığını hatırlatmak gerek.

CHP’NİN OYLARINI DA KONSOLİDE ETMİŞTİ

AK Parti’nin yüzdelik bazda yükseliş yaşadığı diğer ilçe ise Başiskele. 2019 yılında Başiskele’de Saadet Partisinin adayı yine Zafer Mutlu’ydu. Mutlu ilçede CHP seçmenini de konsolide etmiş ve 2019 yılında 21 bin 165 oy ile yüzde 35,9’luk orana ulaşmıştı. AK Parti’nin adayı Yasin Özlü ise 30 bin 996 oy ile yüzde 52,5’lük bir oran yakalamıştı. Özlü’nün en yakın rakibi ile arasında yüzde 16,6’lık bir fark vardı.

MUHALEFET BİRLEŞEMEDİ

2024’te ise bambaşka bir tablo ortaya çıktı. Başiskele’de AK Parti’nin oyları düşmüş gözükse de, en yakın takipçi ile oransal fark büyüdü. Bağımsız Başiskele Belediye Başkan Adayı Hüseyin Ayaz 12 bin 986 oy alarak yüzde 19,8’lik bir oy oranına sahip oldu. Yasin Özlü 26 bin 998 oy ile oyların yüzde 41,1’ine sahip oldu. Özlü’nün en yakın takipçisi ile arasındaki oransal fark 2024’te yüzde 21,3’e çıkmış oldu. Saadet Partisi adayı Zafer Mutlu yüzde 15, CHP’nin adayı Anıl Acurman ise yüzde 14,2’lik bir oy oranına sahip oldu.

YORUMLAR

Bir adet yorum var

  1. FARK MI ATTI ????????

    Bence bir dahaki seçim kendilerine çok güzel bi aday bulsunlar,çalışmlarını ona göre yapsınlar Yasin Özlü yatsın kalksın reise kıyamayanlara dua etsin bu kendisinin başarısı değil AKPARTİYE KIYAMAYANLARIN VEFASIDIR… AKLINIZI BAŞINIZA ALIN BİR DAHAKİ SEÇİM HERŞEY DAHA ZOR HABERİNİZ OLA….

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Kocaeli’nin İzmit ilçesinde arka kapıdan
Sıradaki Haber Bebek arabası kapıya sıkıştı! Baba öfkesini camdan çıkardı