Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

ABD’de uyuşturucu ile mücadele genşletildi

ABD’de uyuşturucu kullanımıyla mücadele etmek için kurulan dairenin esrar esrarla bala çıkma yönlerini genişleteceği söyleniyor.

ABD’de uyuşturucu kullanımıyla mücadele

ABD Uyuşturucuyla Mücadele Dairesi’nin uyuşturucu politikasında tarihi bir değişim olarak esrar üzerindeki kısıtlamaları gevşetmek için harekete geçeceği belirtildi. Federal düzeyde yapılması planlanan değişiklikle esrar bir anda yasallaşmayacak ancak tıbbi kullanım için erişim kolaylaştırılacak. ABD’nin federal yasalarına göre esrar, kötüye kullanım potansiyeli yüksek ve tıbbi kullanımı olmayan bir madde olarak kabul ediliyor. Yapılması planlanan değişikliğe göre esrar, reçeteli ilaçlarla aynı seviyeye çekilecek.

BEYAZ SARAY’A GÖNDERİLDİ

Söz konus teklifin incelenmesi üzerine Beyaz Saray’a gönderildiği ifade edildi. Bu adımın eyaletlerde esrar endüstrisini güçlendireceği belirtildi ve haberin ardından esrar firmalarının hisselerinde yükseliş görüldü. Yapılması planlanan değişikliğin, ülkede “uyuşturucuya karşı uzun süredir devam eden savaşının neden olduğu ırksal eşitsizlikleri iyileştirmeye çalışan Başkan Joe Biden için siyasi kazanç olabileceği” şeklinde yorumlandı.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Türk Kızılay ile Afet ve
Sıradaki Haber Türkiye’den 24 tonluk yardım desteği