Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

3 adımda havlu temizliği: Havlular nasıl yıkanmalı? Dikkat etmeyenin vay haline

Gündelik hayat akışı içerisinde en sık kullandığımız tekstil ürünlerinden olan havlular, doğru temizlenmedikleri durumlarda çok çeşitli rahatsızlıkların ortaya çıkmasına yol açabilirler. Peki, havlular nasıl yıkanmalı? Havlu temizliğinde nelere dikkat edilmeli?

Gündelik hayat akışı içerisinde

Kişisel olarak kullanılması tavsiye edilen ürünler arasında yer alan havlular, toplu yaşam alanlarında ortak kullanılmaktadır. Bu durum, havluların daha sık yıkanmasına sebep olur.

Sık sık yıkanmayan havlular çok çeşitli enfeksiyonların gelişmesine ve dolayısı ile de sağlık tablosunun kötüleşmesine yol açabilir. Basit olarak görülen ancak son derece önemli olan bu duruma herkes tarafından önem verilmelidir.

Havlu temizliğinde dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları bulunmaktadır. Aksi takdirde zaman içerisinde havluların yapıları bozulabilir ve dolayısı ile de emici özellikleri körelebilir. Peki, havlular nasıl yıkamalıdır? Havlu temizliğinde nelere dikkat edilmelidir? İşte ayrıntılar…

HAVLULARI GRUPLARA AYIRIN

Havlu temizliğine başlamadan önce dikkat edilmesi gereken en önemli püf nokta, kirli havluların renkleridir. Her kirli çamaşır yığınında olduğu gibi kirli havlularda da renk dağılımı son derece önemlidir. Aksi takdirde havluların ömürleri kısalır, renkleri solar gider.

Havluları renklerine göre ayırmanın yanı sıra lif oranlarına göre de ayırmak mümkündür. Havluların içerdikleri lif oranları, etiketleri üzerinden kontrol edilebilir.

HAVLU TEMİZLİĞİNDE DİKKAT EDİLMESİ GEREKENLER

Havlu temizliğinde dikkat edilmesi gereken bir diğer püf nokta da yıkama programı seçimidir. Kirli havluların türleri, yıkama programının belirlenmesinde rol oynamaktadır.

Beyaz renkli pamuklu havluların sıcak suda yıkanmaları gerekir. Renkli veyahut da bambu ya da mikrofiber havluların ise ılık suda temizlenmesi gerekir. Havluları yıkamak için tercih edilecek olan programın ise kısa ve hassas ayarda olması gerekmektedir. Bu talimatlara uyulması halinde havlular yıkanma esnasında daha fazla deterjana maruz kalarak daha iyi temizlenirler.

Kirli ve lekeli havluların temizliğinde mutlaka profesyonel leke çıkarıcılardan yararlanmalıdır. Yanı sıra, karbonat, beyaz sirke ve limon da leke çıkarma noktasında etkilidir.

Son aşamada havluların doğru kurutulması son derece önemlidir. Aksi takdirde kokunun yanı sıra bakterilerin üremesine de yol açılabilir.

YORUMLAR

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Bu yıl pazar günü kutlanan
Sıradaki Haber 20 MAYIS PAZARTESİ OKULLAR TATİL Mİ SON DAKİKA! 20 Mayıs Okul Var Mı? 20 Mayıs Pazartesi Okullar, Üniversiteler, Bankalar, Hastaneler Açık Mı?