Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Üyelik
Üye Girişi
Yayın/Gazete
Yayınlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Gazeteler Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya

13 inç iPad Pro tanıtıldı! İşte fiyatı ve özellikleri…

Apple bugün gerçekleştirdiği Let Loose etkinliği kapsamında yeni iPad modellerini ve dahasını görücüye çıkardı.

Apple bugün gerçekleştirdiği Let

Yenilenen modellerin en dikkat çekeni ise 13 inç iPad Pro oldu. İlk kez OLED ekrana geçiş yapan Apple, performans tarafında da önemli kazanımlar vadediyor. İşte 13 inç iPad özellikleri, tasarımı ve fiyatı.

Apple, 2021 yılından bu yana iPad Pro’da miniLED ekran kullanıyordu. Yenilenen modelle birlikte resmen OLED ekrana geçiş yapılmış oldu. Bu da iPhone ve MacBook’ların ardından Apple tabletlerinin de OLED teknolojisine kavuştuğunu gösteriyor.13 inç iPad Pro’da Ultra Retina XDR bulunuyor. Hem SDR hem de HDR parlaklığı için 1000 nit tam ekran parlaklığı sunuyor.  Ayrıca 1600 nit tepe HDR parlaklığa sahip olduğunu belirtelim. OLED ekran, renk ve parlaklık üzerinde milisaniyenin altında kontrol sağlıyor.

60 KAT DAHA HIZLI

Apple ayrıca iPod Nano’dan bu yana en ince cihazlarını sunduğunu belirtti. Gümüş ve Uzay Siyahı olmak üzere iki renk seçeneğiyle gelecek. Yüzde 100 geri dönüştürülmüş alüminyum kaplamaya da sahip. 13 inç modelin 5.1 mm inceliğinde olduğunu belirtelim.Yenilenen iPad Pro işlemcisi ise M4 olacak. Yenilenen silikon işlemcilerin ilk modeli olan M4 çipi, 2. nesil 3nm teknolojisiyle geliştirildi. Yeni CPU, M2 iPad Pro’ya kıyasla yüzde 50 daha hızlı performans vadediyor. 4 performans çekirdeği ve 6 verimlilik çekirdeğine sahip. GPU ise 10 çekirdekli bir yapıya sahip, M2’ye kıyasla 4 kat daha hızlı işleme sunuyor. Öte yandan işlemcide Neural Engine motoru bulunuyor. Bu da yapay zeka yüklerinin hızlandırılmasını sağlıyor. Apple’ın açıklamasına göre saniyede 38 trilyon işlem yapabiliyor. A11 Bionic’teki ilk Neural Engine’den 60 kat daha hızlı. Öte yandan yeni iPad Pro’da 12 Megapiksel f/1.8 arka kamera bulunuyor. 4K ProRes videolar çekmeye olanak tanıyan bu lens; dört stüdyo mikrofonu ve LiDAR tarayıcıyla destekleniyor. Ayrıca TruTone flaşa da yer veriyor.