Zencefil, Bal ve Limon Karışımı Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir?

Irmak Gölnar

Irmak Gölnar

Tüm Yazıları

Zencefil sahip olduğu şifalı etkiler sayesinde yüzyıllardan beri kullanılan bir üründür. Bu şifa kaynağı besinin bal ve limon ile olan karışımı doğal bir ilaç görevi görür. Özellikle soğuk kış aylarından kullanılan bu karışım çok sayıda hastalığın önlenmesini kolay hale getirir. Doğal bir mucize olan zencefil, bal ve limon karışımı doğru yapılırsa etkili sonuçlar verir.

Zencefil, bal ve limon karışımının sahip olduğu faydalar şu şekildedir:

  • Boğaz ağrısı ve öksürük şikayetlerini hızlı bir şekilde geçirir.
  • Grip, nezle ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı koruyucudur.
  • Vücuda ihtiyaç duyduğu enerjiyi sağlar.
  • Sindirim sistemini dengelemeye yardımcı olur.
  • Mide bulantısı şikayetini ortadan kaldırır.
  • Düzenli kullanımda anne sütünü önemli ölçüde arttırır.
  • Adet sancılarının hafifletilmesinde etkilidir.
  • Sesi kısılan kişilerin bu şikayetini hızlı bir şekilde geçirir.
  • Metabolizmanın hızlanmasına katkı sağlar.
  • Cinsel gücü arttırıcı özelliği bulunur.
  • Balgam söktürücü olarak kullanılabilir.

Zencefil, Bal ve Limon Karışımı Faydaları Nelerdir, Neye İyi Gelir? - Resim : 1

ZENCEFİL, BAL VE LİMON HANGİ HASTALIKLARA İYİ GELİR?

Alternatif bir ilaç görevi gören zencefil, bal ve limon karışımı solunum yolu hastalıklarına iyi gelir. Düzenli kullanıldığında mevcut solunum yolu hastalıklarının etkilerini önemli ölçüde hafifletir. Bağışıklık sistemi üzerinde önemli etkilere sahiptir. Bağışıklığı güçlendirme etkisi sayesinde hastalıkların ortaya çıkmasına mâni olur. Mide hastalıklarının tedavi sürecinde destek olarak kullanılabilir.

Sindirim sistemi hastalıklara karşı iyileştirici etkiler gösterir. Özellikle hazımsızlık ve şişkinlik sorunu olan hastalar tarafından düzenli olarak tüketildiğinde hızlı bir tedavi sunar. Solunum yolu üzerinde yer alan zararlı mikroorganizmaların temizlenmesinde etkili rol oynar. Metabolizmayı hızlandırıp bölgedeki sorunları giderir. Bu yanıyla zayıflatıcı etkisinden söz edilebilir.

ZENCEFİL, BAL VE LİMON KARIŞIMI NASIL YAPILIR?

Zencefil, bal ve limon kullanarak ev ortamında etkili bir doğal ilaç yapmak mümkündür. Herhangi bir katı maddesi kullanılmayan bu karışım hastalıkları iyileştirir. Herhangi bir hastalığa sahip olmayan kişiler koruma özelliğinden yararlanmak için bu karışımı tüketebilir. Buzdolabında saklanabilme özelliğine sahip olan bu karışım uzun süre muhafaza edilebilir.

Zencefil, bal ve limon karışımı için gereken malzemeler şunlardır:

  • Taze zencefil
  • 1 tatlı kaşığı toz zencefil
  • 2 tane limon
  • 1 tane kabuk tarçın
  • Bal

Zencefil, bal ve limon karışımı şu şekilde hazırlanır:

  • Limonları yıkayın. Ardından küp şeklinde doğrayın.
  • Bir parça taze zencefilin kabuğunu soyun. Ardından onu da doğrayın.
  • Doğradığınız limonu ve taze zencefili bir kavanoza alın.
  • Kavanozun içine toz zencefili ve kabuk tarçını ilave edin.
  • Malzemelere uygun olarak bal ilavesi yapın.
  • Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp buzdolabına alın. Tam 2 gün boyunca orada bekletin.
  • 2 günün ardından akışkan bir kıvama gelen karışımı buzdolabından çıkarın.
  • Karışımı tükettikten sonra tekrar buzdolabında muhafaza edin.

ZENCEFİL, BAL VE LİMON KARIŞIMI BUZDOLABINDA BOZULUR MU?

Düzenli tüketilmek için yapılan zencefil, bal ve limon karışımı 2 aya kadar dayanır. Yine de 1 ay içinde tüm karışımın tüketilmesi tavsiye edilir. Bozulan karışımın üst kısmında beyaz pamukçuk oluşur. Böyle bir durumda karışım çöpe atılmalıdır.

ZENCEFİL, BAL VE LİMON KARIŞIMI NE SIKLIKLA TÜKETİLİR?

Hastalıkların tedavisi için zencefil, bal ve limon karışımı günde 2 kere tüketime uygundur. Sabah ve akşam içildiği taktirde iyileşme etkilerini gösterir. Hastalıklara karşı korunmak için günde 1 tatlı kaşığı tüketilmesi yeterli olur.