Yerli otomobilimiz Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor

Türkiye'de T10X ile elektrikli otomobil pazar lideri olan Togg, T10F modelini gelecek yılın başından itibaren de kullanıcılarına teslim etmeye başlamayı hedeflerken, gelecek yılın başından itibaren yeni modelleriyle Avrupa pazarlarında da boy gösterecek.

Yerli otomobilimiz Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın çağrısıyla Türkiye'nin yerli ve milli otomobili olması için kurulan Togg, 25 Haziran'da kuruluşunun 6'ncı yılını dolduruyor.

2018'DE TASARLANDI

Togg son birkaç yıl içinde hem markalaşma hem de üretim anlamında önemli adımlar attı. Son aşamada bakıldığında, 2018'in eylül ayında tasarlanan T10X'in ilk prototip gösterimi 2019 Aralık'ta gerçekleştirilmişti. Ardından, 18 Temmuz 2020'de inşaatına başlanan Togg Teknoloji Kampüsü, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı'nda törenle açılırken, açılışta Togg'un ilk akıllı cihazı C SUV'un seri üretim bandından inişi kutlandı.

AVRUPA HEDEFLERİ

Togg, Avrupa hedefleri kapsamında Togg Europe GmbH'yı Almanya'da 2021'in mayıs ayında kurmuştu. Avrupa'da da önemli mobilite şirketlerden biri olmayı hedefleyen Togg, T10X modelini Avrupa'da bu yıl sonunda ön siparişe açmayı hedefliyor. Gelecek yılın başından itibaren T10X ve T10F modellerinin birlikte Avrupa'da satışa sunulacağı öngörülüyor.

Yerli otomobilimiz Avrupa pazarına açılmaya hazırlanıyor - Resim : 1

Kaynak: AA