VEDAT MİLOR TAVSİYESİYLE İZMİT SİMİTİ TARİFİ | Ustasından Çıtır Çıtır İzmit Simidi Nasıl Yapılır?
Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor'un, "Diğer şehirlerimiz alınmasın ama ülkemizde odun fırınında pişmiş İzmit simidi diye bir gerçek var" paylaşımı Kocaeli gündeminde oturdu. Günün her saati hem çıtır çıtır hem de sıcacık simit yemek isteyenlerin durağı İzmit simidinin tarifi burada..

İştah açtıran İzmit simidi bu kez yemek tutkusuyla bilinen Vedat Milor tarafından gündeme geldi. Ünlü gastronomi yazarı Vedat Milor, "Diğer şehirlerimiz alınmasın ama ülkemizde odun fırınında pişmiş İzmit simidi diye bir gerçek var" deyince İzmit simidi bir kez daha ünlendi. Sizler için İzmit simidinin tarifini derledik..

ÇITIR ÇITIR İZMİT SİMİTİ TARİFİ
- 1 su bardağı ılık süt
- 1 su bardağı ılık su
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 paket instant maya

- Yarım su bardağı sıvı yağ
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 5,5 su bardağı un
- 1 çay bardağı üzüm pekmezi
- Yarım çay bardağı su
- Susam

Hem çıtır çıtır hem de günün her saatinde sıcak olarak bulunabilen İzmit simidi için yoğurma kabına ılık süt, ılık su, şeker, yağ ve mayayı alıp güzelce karıştırın. Ardından un ve tuzu yavaş yavaş ekleyin.

Hazır olan hamurun üzerini örtüp yarım saat mayalanmaya bırakın. Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler yapmaya başlayın. Her bezeyi iki parçaya bölün.

Hazırlanmış bezeleri iki eşit şerit yapıp birbirine dolayın. Simit şekli verilen hamuru pekmezli su karışımına batırın. Ardından hamurları susama bulayıp tepsiye aralıklı olarak dizin.

Önceden ısıttığınız fırında 180 derecede nar gibi kızarana kadar pişen İzmit simitlerini sıcacık çay ya da ayranla afiyetle tüketebilirsiniz.
(Kaynak : Haber Merkezi)