Krep Nasıl Yapılır? (Sütlü, Sütsüz)

Küçük büyük herkesin günün her saatinde tüketebileceği krep tarifi sizler için hazırlandı. 1,2,4,6 kişilik başta olmak üzere tüm kalabalık gruplarda tercih edebileceğiniz krep tarifleri sizler için hazırlandı. İşte sütlü ya da sütsüz yapılabilecek krep tarifleri..

Krep Nasıl Yapılır? (Sütlü, Sütsüz)
Sütsüz krep nasıl yapılır?

7'den 70'e herkesin severek tükettiği krep hamurunun nasıl hazırlanacağını merak ediyor musunuz? İster tek kişilik isterseniz de kalabalık aile ve arkadaş toplantıları için kolayca hazırlayabileceğiniz krep hamurunun hazırlanmasında dikkat edilmesi gereken püf noktalar sizler için sıralandı. Küçük büyük herkesin günün her saatinde tüketebileceği krep hamurunu hazırlarken isteğe göre süt kullanmayabilirsiniz. İşte sütlü ya da sütsüz yapılabilecek krep tarifleri..

Krep Nasıl Yapılır? (Sütlü, Sütsüz) - Resim : 1

KREP MALZEMELERİ

- 2 adet yumurta

- 1 su bardağı süt

- 1 su bardağı un

- 1 çay kaşığı tuz

- 1 yemek kaşığı sıvı yağ

- 1 çay kaşığı şeker

KREP HAMURU NASIL YAPILIR?

Hem basit hem de leziz krep yapımı için bir kaba yumurtaları çırpın. Sütü ekleyip çırpmaya devam edin. Ardından unu azar azar karışıma yedirin. Krep hamurunu pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın. Karışıma tuz, yağ ve bir parça şeker ekleyin. Dinlenen hamuru kepçeyle tek tek yapışmaz tavanın ortasına gelecek şekilde döküp yayın. Spatulayla hamurun iki tarafını da güzelce pişirin. Krep hamuru bitene kadar aynı işlemleri tekrarlayın.

Krep Nasıl Yapılır? (Sütlü, Sütsüz) - Resim : 2

KREP TARİFİ (1, 2, 4, 6 KİŞİLİK KREP TARİFLERİ)

Hem incecik formu hem de akışkan kıvamıyla tatlı ve tuzlu olarak hazırlanabilen krep günün her saatinde tüketiliyor. Özellikle kalabalık kahvaltı sofralarının olmazsa olmazları arasında yer alan krep hamurunu hazırlamak için dikkat edilmesi gereken püf noktalar yer alıyor. İçine ister nutella isterseniz de peynir koyarak yiyebileceğiniz krep hamuru Fransız mutfağından dünyaya yayılıyor.

SÜTSÜZ KREP TARİFİ

Dilerseniz sütsüz hazırlayabileceğiniz sütsüz krep tarifi için 1 su bardağı un, 2 adet yumurta, 1 su bardağı su, 1 çay kaşığı tuz, 1 yemek kaşığı sıvı yağ ve1 çay kaşığı şekeri derin bir kapta karıştırın. Süt yerine yoğurt ya da dilediğiniz malzemeyi ekleyebileceğiniz krep tarifinde unu karışıma eleyerek yedirin. Akışkan bir hamur elde etmek için karışımı hafif sulu yapmaya çalışın. Hamuru 10-15 dakika dinlendirdikten sonra arasına tercihe göre nutella, muz, çilek, bal, reçel, pudra şekeri yerleştirin. Tuzlu olması için de peynir, ıspanak, mantar, jambon, yumurta, zeytin, avokado ekleyin.

Kaynak: HABER MERKEZİ
Krep Sütsüz krep tarifi Krep malzemeleri Krep nasıl yapılır
Henüz bu içeriğe yorum yapılmamış.
İlk yorum yapan olmak ister misiniz?
Yorum yapmak için tıklayınız