23° Kocaeli
  • Adana
  • Adıyaman
  • Afyon
  • Ağrı
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Çorum
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Gümüşhane
  • Hakkari
  • Hatay
  • Isparta
  • Mersin
  • İstanbul
  • İzmir
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kırklareli
  • Kırşehir
  • Kocaeli
  • Konya
  • Kütahya
  • Malatya
  • Manisa
  • Kmaraş
  • Mardin
  • Muğla
  • Muş
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Şanlıurfa
  • Uşak
  • Van
  • Yozgat
  • Zonguldak
  • Aksaray
  • Bayburt
  • Karaman
  • Kırıkkale
  • Batman
  • Şırnak
  • Bartın
  • Ardahan
  • Iğdır
  • Yalova
  • Karabük
  • Kilis
  • Osmaniye
  • Düzce
Nokta gazetesi, Son Dakika Kocaeli Haberleri
DOLAR
40,81 %0,09
EURO
47,60 %0,35
ALTIN
4.379,11 %0,47
BIST 100
10.825 %1,15
Resmi İlanlar Akademik Bakış Gündem Asayiş Sendikalar Spor Ekonomi Yararlı Bilgiler Yazarlar
Kocaelispor Kocaelispor
Nokta Gazetesi
  • Anasayfa
  • Son Dakika Haberleri
  • Resmi İlanlar
  • Foto Galeri
  • Video Galeri
  • Yazarlar
  • Akademik Bakış
  • Gündem
  • Asayiş
  • Spor
    • Belediye Derincespor
    • Karamürselspor
    • Darıca Gençlerbirliği
    • Gölcükspor
    • Gebzespor
  • Magazin
  • Ekonomi
  • Teknoloji
  • Sağlık
  • Dünya
  • Türkiye Gündemi
  • Eğitim
  • Kocaelispor Haberleri
  • Kocaeli Büyükşehir Belediyesi
  • Kocaeli Valiliği
  • Kocaeli Ticaret Odası
  • Kocaeli Sanayi Odası
  • Kocaeli Üniversitesi
  • Kocaeli Şehir Hastanesi
  • Tahir Büyükakın
  • Necmi Bulut
  • Fatma Kaplan Hürriyet
  • Hayri Baraçlı
  • Kocaeli Gazetesi
  • Yaşam
  • Yararlı Bilgiler
  • İletişim
  • Çerez Politikası
  • Gizlilik Politikası
  • Künye
Yazılım ve Tasarım: Bilgin Pro © 2025 Nokta Gazetesi Tüm Hakları Saklıdır
  1. Nokta Gazetesi
  2. Yemek Tarifleri
  3. HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır?

Kandil günlerinin olmazsa olmazları arasında yer alan kandil simidi yapımı mercek altına alındı. Kadir Gecesi öncesi çok sayıda vatandaşın takibe aldığı kandil simidi püf noktaları sizler için derlendi. İşte hem kıyır kıyır olan hem de uzun süre bayatlamayan kandil simidi tarifi..

Editör: Şermin Temur
25 Mart 2025 14:16
Haberi Paylaş
Facebook Twitter Telegram Whatsapp
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 1

KANDİL SİMİDİ TARİFİ

1 su bardağı ılık süt

Yarım su bardağı şeker

1 paket kuru maya

Yarım su bardağı tereyağı

1 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 2

Çeyrek su bardağı zeytinyağı

Yarım çay kaşığı tuz

4 su bardağı un

Üzeri İçin:

1 yumurta sarısı

Bulamak İçin:

Susam

2 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 3

Bir kasede ılık süt, şeker ve mayayı karıştırın. Yaklaşık 5-10 dakika köpürene kadar bekletin. Eritilmiş tereyağını, zeytinyağını ve tuzu maya karışımına ekleyin. Yavaş yavaş unu ekleyin ve yumuşak bir hamur oluşana kadar karıştırın.

3 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 4

Yaklaşık 10 dakika veya pürüzsüz ve elastik olana kadar yoğurun. Hamuru nemli bir bezle örtün ve 1–1,5 saat veya hacmi iki katına çıkana kadar mayalanmaya bırakın.

4 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 5

Simidi şekillendirin : Hamur kabardıktan sonra, hamuru yumruklayın ve küçük toplara bölün. Her topu uzun bir ipe yuvarlayın ve daire veya oval bir şekil verin. Her halkayı parşömen kağıdıyla kaplı bir fırın tepsisine yerleştirin.

5 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 6

Susamla kaplayın : Sığ bir tabağa susamları koyun. Her simidi suya batırın, sonra susama bulayın ve cömertçe kaplandığından emin olun.Pişirme : Fırınınızı 180°C'ye (350°F) önceden ısıtın. Simidi'lere altın rengi bir görünüm kazandırmak için yumurta sarısı sürün. 20-25 dakika veya altın rengi kahverengi olana kadar pişirin.

6 7
HEM BAYATLAMAYAN HEM KIYIR KIYIR OLAN KANDİL SİMİDİ TARİFİ: Kandil Simidi Nasıl Yapılır? - Resim: 7

Servis edin ve tadını çıkarın : Kandil simidinin servis etmeden önce hafifçe soğumasını bekleyin. Bunlar atıştırmalık olarak veya çayla birlikte tüketilebilir. Deneyen herkese afiyetler olsun..

(Kaynak : Nefis Yemek Tarifleri)

7 7
Nokta Gazetesi
Akademik Bakış Gündem Asayiş Sendikalar Spor Ekonomi Yararlı Bilgiler Yazarlar Kocaelispor Kocaelispor
Copyright © 2025 | Nokta Kocaeli Gazetesi
İletişim Çerez Politikası Gizlilik Politikası Künye
Powered by Bilgin Pro

Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır. Bu siteye giriş yaparak çerez kullanımını kabul etmiş sayılıyorsunuz.