Gelinim Mutfakta Vişneli Ekmek Tatlısı Tarifi 21 Nisan | Vişneli Ekmek Tatlısı Nasıl Yapılır?
4 gelin ile 4 kayınvalidenin yarıştığı Gelinim Mutfakta 1606. bölüm yıldızı Vişneli Ekmek Tatlısı oldu. Damaklarda cümbüş yaşatan Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi milyonlarca izleyicinin gündemine girdi. Peki, Gelinim Mutfakta Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır? İşte leziz tarifin detayları..
Haftanın ilk günü yayını ile ekrana gelen Gelinim Mutfakta yarışmasında ilk gün Vişneli Ekmek Tatlısı yapılmaya başladı. Damaklarda cümbüş yaşatan Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi milyonlarca izleyicinin gündemine girdi. Aslı Hünel'in sunduğu yemek yarışmasında günün en leziz tarifinin detaylarını sizler için araştırdık. Peki, Gelinim Mutfakta Vişneli Ekmek Tatlısı nasıl yapılır? İşte Gelinim Mutfakta Vişneli Ekmek Tatlısı tarifi..

GELİNİM MUTFAKTA VİŞNELİ EKMEK TATLISI TARİFİ
- 12 dilim bayat ekmek
- 500 gram vişne
- 2 su bardağı soğuk su
- 3 buçuk su bardağı şeker
Sosu İçin:
- 180 gram labne peynir
- Yarım su bardağı pudra şekeri

VİŞNELİ EKMEK TATLISI NASIL YAPILIR?
Gelinim Mutfakta Vişneli Ekmek Tatlısı için önce bayat ekmekleri küp küp kesin. 150 derece fırında hafif kızartmadan kurutun. Ardından vişneyi bir tencereye koyup 2 su bardağı su ve şeker ilave edin. Üzerine sosu için krem peynir ve pudra şekeri ekleyip karıştırın. Ekmeklerin üzerine sıcak olan vişne ve suyu döküp dinlendirin. Soğuduktan sonra üzerini süsleyerek servis edin. Deneyen herkese afiyetler olsun..